FC Lisse heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van trainer Richard van Heulen. Dat heeft de tweededivisionist maandagavond bekendgemaakt. “De teleurstellende resultaten en het gebrek aan perspectief hebben FC Lisse met pijn in het hart doen besluiten de samenwerking met de hoofdtrainer per direct te beëindigen”, meldt de hekkensluiter van de Tweede Divisie.

Van Heulen nam afgelopen zomer het stokje over van Raymond Bronkhorst, die zijn taken op Ter Specke neerlegde vanwege een maatschappelijke kans die zich aandiende. Van Heulen was onder Bronkhorst nog assistent-trainer.

De nu 42-jarige Van Heulen kwam in 2011 als speler naar Ter Specke. Toen hij zes jaar later stopte, bleef hij bij FC Lisse om zich als trainer te ontwikkelen: eerst bij de jeugd en later bij het tweede elftal. Drie jaar geleden sloot hij aan bij de hoofdmacht.

Ervaring kwijtgeraakt
Van Heulen kreeg afgelopen zomer de kans als hoofdtrainer, maar kwam niet in een gespreid bedje terecht. FC Lisse was met Tom Noordhoff (Spakenburg), Jeffrey Klijbroek (VV Egmond), Erik Cummins, David Verweij en Jeffrey Pérez Stoof (allen gestopt) diverse ervaren krachten kwijtgeraakt. In de voorbereiding draaide het nog niet en die tendens zette zich in de competitie door. Met een punt uit acht duels is FC Lisse de rode lantaarndrager van het hoogste amateurniveau.

“Het bestuur en de Technische Commissie betreuren het zeer dit voor de vereniging unieke besluit te hebben moeten nemen en zijn Van Heulen erkentelijk voor zijn grote inzet en toewijding aan FC Lisse gedurende zo veel jaren”, besluit de fusieclub zijn verklaring op de eigen website.

Het is nog niet bekend hoe FC Lisse de vacante trainerspositie gaat invullen.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Reacties van Van Heulen en Wendt na FC Lisse – Noordwijk (1-3)
Check ook: Vertrekkende Bronkhorst heeft heilig vertrouwen in opvolger Van Heulen


POPULAIRE BERICHTEN