FC Lisse heeft de eerste periodetitel binnengehaald. Makkelijk ging het niet tegen Jong Almere City FC. De Lissenaren trokken met 2-1 aan het langste eind. Dat de periodetitel nu al een feit is, was een onverwachte meevaller. Concurrent ASWH verloor verrassend van VVOG met 2-5.  IJsselmeervogels kan FC Lisse niet meer achterhalen met nog maar één wedstrijd te gaan.

Robbert de Ruiter was uiteraard content met de titel en de overwinning: ,,Een periode titel is voor de jongens, de club, en ook mijzelf super lekker en een echte prijs. Je kan wel zeggen dat een periodetitel geen prijs is omdat de titelperiode pas telt op het moment dat je de hoofdprijs niet wint. Maar goed, er zijn er maar een paar in de afdeling die dat toetje mogen spelen. Daarnaast levert het gewoon een plaats op in een eerste ronde van de KNVB-beker . Dat betekent dat je gewoon een grotere kans hebt om tegen een mooie club te loten. En je weet ook nog dat je altijd nog ergens naar toe kan werken.”

De Lissenaren zijn dus goed bezig. Want het winnen van matige wedstrijden is een kwaliteit. Met negen overwinningen en twee gelijke spelen is de ploeg van De Ruiter aan een indrukwekkende serie bezig. Dat het tegen de beloften van Almere een stuk minder was dan anders, werd op de koop toe genomen.

,,Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Ik moet wel zeggen dat we in Almere een goede tegenstander troffen.”

Dat Jong Almere laag staat op de ranglijst was niet te zien op het veld. De ploeg van Rene Koster liet zich voetballend van hun beste kant zien en deden niet onder voor de Lissenaren. Toen de ploeg met 1-0 achter kwam, raakte het allerminst in paniek. Het bleef voetballend altijd op de been. Dat FC Lisse de overhand had en liefst zeven corners kreeg, deerde niet. Althans tot corner nummer zes na bijna een half uur spelen. De mee opgekomen Niels Buijs brak de ban en kopte raak: 1-0.

Sein om door te trekken leek het. Dat gebeurde echter niet en 8 minuten later stond het al weer gelijk. Almere kwam er snel uit over de linker kant. Tom Zoontjes kon de voorzet niet goed controleren en wegwerken, en Maarten Davids profiteerde optimaal: 1-1. In het restant van de eerste helft bleef de 1-1 intact. Gezien de mogelijkheden van Buijs, Koen Fokkema (doorbraak) en Steven Olsthoorn (kopbal) had de stand zomaar een ander aanzien kunnen hebben.

fc-lisse-1e-periode-titel-habersBlijdschap bij Steven Olsthoorn na de hernieuwde voorsprong

Spelbepaler bij Lisse Martin van Eeuwijk baalde lichtelijk. De virtuoos was niet helemaal tevreden met zijn spel. ,,Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Ik moet wel zeggen dat we in Almere een goede tegenstander troffen. Ze maakten het ons heel lastig want die jongens kunnen wel voetballen dat heb je wel gezien, Natuurlijk kan er altijd een balletje verkeerd vallen. Dat zag je wel bij de gelijkmaker. Het was een van onze mindere wedstrijden. Gelukkig trekken we ook deze wedstrijd over de streep in de tweede helft.”

,,Natuurlijk gaan we nu niet zeggen dat de doelstelling is bereikt”

En dat was te danken aan Fokkema die er rond het uur vandoor ging over de linkerkant, weggestuurd na een sublieme aanname van Van Eeuwijk. Almere doelman Pastoor kon in eerste instantie de inzet van Fokkema nog pareren, maar op de schuiver van Steven Olsthoorn had hij geen antwoord:  2-1. Almere gaf niet op na de tweede domper. Met man en macht ging de ploeg van Koster op jacht naar de gelijkmaker. Een aantal keren moest Brian Van der Werff handelend optreden. De gelijkmaker zat erin voor Almere, omdat Lisse verzaakte om verder afstand te nemen. Fokkema had domme pech bij een dubbele inzet en de ingevallen Dompig had ook de 3-1 op de schoen. Uiteindelijk bleef de stand 2-1 in het voordeel van FC Lisse.

Na afloop was De Ruiter reëel: ,,Natuurlijk gaan we nu niet zeggen dat de doelstelling is bereikt. We gingen in eerste instantie voor het linkerrijtje. Toen hebben we de doelstelling bijgesteld naar top vijf. Nu heb je al een prijs en zit je eigenlijk al bij die top vijf. Blijft er maar een doel over en dat  is om er alles aan te doen en kampioen worden, heel simpel. Want voor de rest blijft er niets over. Je moet zorgen dat je iedereen onder je houdt. En daar gaan we voor.”

Makkelijker gezegd dan gedaan volgens De Ruiter: ,,Maar dat zal niet meevallen. Kijk alleen maar naar een ploeg als  IJsselmeervogels, die beschikken over zo’n goede selectie. Ze hebben in het begin wat foutjes gemaakt waardoor we een gat van vier punten hebben.” De komende weken worden dus cruciaal: ,,We krijgen nu eerst een serie te beginnen tegen Scheveningen. Dan thuis tegen IJsselmeervogels en vervolgens ASWH. Als we vijf punten pakken ben ik tevreden. We verliezen dan geen wedstrijd en blijven nog steeds bovenaan staan. Dat is nu voorlopig de nieuwe doelstelling.”

FC Lisse – Jong Almere City FC 2-1 (1-1). 27. Buijs 1-0. 35. Davids 1-1, 62. Olsthoorn 2-1.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Van Eeuwijk ( 86. Van Tol), Monteny, Olsthoorn (82. Valk), Vermeulen, Fokkema ( 80. Dompig).

Samenvatting FC Lisse TV:

Foto’s: Hubert Habers

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)