FC Lisse heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met runner-up Wilhelmus. Dat het een gelijkspel (3-3) werd lag vooral aan de tegenstander. Na een gelijkopgaande eerste helft verzuimden de gasten de tweede helft meerdere malen om de trekker over te halen.

Lisse-coach Laurens van der Voort sprak over een onverdiend punt.  ,,In het begin waren we wat gelukkig, met die voorzet van Tom (ten Have) die erin vloog. De eerste helft was gelijkwaardig. Na rust hadden wij veel moeite. Als je naar de hele wedstrijd kijkt, moeten we blij zijn met dit punt. Wilhelmus was gewoon beter.”

Lisse begon goed aan de wedstrijd. Na acht minuten maakte aanvoerder David Verweij de 1-0. In een scrimmage was hij het sluwst en middels een halve omhaal scoorde de verdediger het openingsdoelpunt. De 2-0 kwam van de in de eerste helft uitstekend voetballende Ten Have. De buitenspeler stond aan de zijlijn en wilde spits Patrick Schaap bedienen. In plaats van het hoofd van Schaap te bereiken, belandde de bal in het doel.

Wakker geschrokken

Na de 2-0 schrok Wilhelmus wakker en begon het met voetballen. In de eerste de beste aanval na het doelpunt van Ten Have kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Niet veel later werd geblunder van doelman Sander Hogervorst afgestraft. Binnen vijf minuten was de stand weer gelijk getrokken. Daarna ging de doelpuntenstorm liggen en werd de thee bereikt met een 2-2 tussenstand.

Meteen na rust werd duidelijk waarvoor Wilhelmus naar Lisse was gekomen. De Hagenezen zetten het gehele tweede bedrijf vroeg en snel druk. Uit de vele kansen die ze creëerden viel uiteindelijk één doelpunt. De 19-jarige Marcley Manuela, die eigenlijk op een te laag niveau voetbalt, haalde de trekker drie minuten voor tijd over.

Lisse leek zonder punten te eindigen, maar revancheerde zich snel. Meteen na het tegendoelpunt werd het vijandelijke doel opgezocht en vervolgens gleed Rick van Dijk de gelijkmaker binnen. Hiermee haalden de blauwgelen een gestolen punt binnen, en blijven ze op de zesde plaats.

Tekst: Matthijs Snepvangers