Het was een mooie dag gisteren voor FC Lisse. Door de regelmatige 4 – 0 overwinning op Excelsior ’31 speelde de ploeg van Misha Salden zich definitief veilig. Dennis Greuter, Hanne Hagary, Renato Jongebloet en Koen Fokkema tekenden voor de treffers. Maar ook was er de terugkeer van Jeroen van der Zijden, die de strijd tegen kanker overwon en zaterdag in het tweede elftal weer 90 minuten op het veld stond. Kevin Weijers over de wedstrijd en de terugkeer van Van der Zijden op het veld.

,,Het was een mooie dag gisteren. Het is een heerlijk gevoel dat we ons veilig hebben gespeeld. Was dat niet gelukt, moet je over twee weken naar Kozakken Boys. En die win je niet zomaar. Op de overwinning van gisteren was weinig af te dingen. De eerste twintig minuten hadden we het nog lastig, maar daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. Na die twee snelle goals na rust was het klaar.”

Naast de verdiende overwinning was er ook de rentree van Jeroen van der Zijden. ,,Ja mooi hè. Tijdens de training gaf Jeroen al aan dat hij minuten ging maken. Ik kreeg vervolgens vrijdag een berichtje van Rik (Vermeulen, red.): ‘Die gek gaat gewoon vanaf minuut één spelen..’

,,Even hebben we nog gedacht hem tegen zichzelf in bescherming te nemen, maar na wat er allemaal gebeurd is, kent hij zijn lichaam natuurlijk als geen ander. Er gingen er weer een paar ouderwets over de knie en hij liep weer lekker te schaven. Hij is dus weer helemaal de oude.”