FC Lisse heeft op passende wijze afscheid genomen van het seizoen. Met een zevenklapper werd het publiek op Ter Specke vermaakt. ONS Boso Sneek toonde zich een gewillig slachtoffer. VIDB sprak over de 7-0 zege na met Rik Vermeulen. ,,Het liep wel vrij makkelijk ja’’, verklaarde hij

Lekkere afsluiting

De vraag is of Lisse nou zo goed was of Sneek zo slecht. ,,Ik denk beide. Ik vond dat wij goed speelden. Zij hadden heel veel vervangers en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt’’, sprak hij.

De Lissenaar zelf scoorde tweemaal, pas zijn eerste twee goals van dit seizoen. ,,Het is een lekkere afsluiting’’, stelde Vermeulen, die een seizoen met veel blessureleed kende. Een voorkeur had hij voor zijn eerste treffer. ,,Bij de eerste goal kapte ik iemand uit en toen stiftte ik hem over de keeper. Die zat er dus heerlijk in.’’ De tweede ontstond op dezelfde manier, alleen werd deze nog van richting veranderd. Renaldo Jongebloet (3) en Tom Zoontjes (2) tekenden voor de andere goals.

Terechte eindpositie

,,Als je het hele jaar bekijkt, dan mogen wij wel tevreden zijn”, vervolgt Vermeulen. ,,Zeker als je bedenkt wat er bij ons in de selectie allemaal aan de hand is geweest’’, merkte de aanvallende middenvelder op. Het verschil met de koplopers Spakenburg en GVVV, die in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap gaan strijden, is slechts zeven punten. Had de titel erin gezeten? Vermeulen denkt van niet: ,,Wij kunnen onszelf niets verwijten. Deze plek is terecht. Die stap naar de top daar moeten wij misschien volgend jaar voor gaan.”

Tekst: Bryan Pijpers

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN