De grootste verrassing van de zondag kwam ongetwijfeld op naam van de zondagtak van FC Lisse. De ploeg van scheidend trainer Laurens van der Voort verraste met een klinkende 3-0 overwinning bij titelkandidaat VUC. ,,Dit resultaat verbaast me wel”, zei Van der Voort. ,,Maar het was een dikverdiende overwinning.”

VUC is samen met Wilhelmus, Foreholte en TAC ’90 in de race om het kampioenschap en bewees zichzelf met de nederlaag een slechte dienst. ,,Jammer dat Foreholte niet heeft kunnen profiteren”, zei Van der Voort. De Voorhouters gingen zelf onderuit in de topper tegen Wilhelmus.

FC Lisse was tegen VUC de bovenliggende partij. ,,Ik had het idee dat zij ten opzichte van de heenwedstrijd wel iets verzwakt waren”, stelde Van der Voort. ,,Ik vond ons de eerste helft beter. Gelukkig maakten we vlak voor rust de 0-1 via Roy Kuipers. In de tweede helft hadden we het een minuut of twintig lastig. We waren iets te slap en gaven twee kansjes weg. Vervolgens namen wij het heft weer in handen.”

Slotakkoord

Patrick Schaap tekende voor de 0-2, waarna Rick van Dijk het slotakkoord verzorgde. ,,Ik ben blij dat Patrick en Rick weer gescoord hebben. Dat was al enkele wedstrijden niet gelukt. Hier krijgen die jongens weer vertrouwen van.”

FC Lisse pakte uit de laatste vier wedstrijden tien punten en is plots kansrijk voor de derde periode. De achterstand op koploper Wilhelmus bedraagt slechts een punt. ,,We spelen van de laatste vier wedstrijden er nog drie thuis. Volgende week treffen we TAC ’90. Dat is een zeer goede ploeg, maar ook wij hebben kwaliteiten. We hopen op de derde periode. Het zou verbazingwekkend zijn als we die binnenhalen, maar voetbal blijft voetbal.”

Archieffoto: Hubert Habers