Voetbal kan keihard zijn. Dat ondervond de coach van FC Lisse, Laurens van der Voort, tegen laagvlieger DVV Delft. De druiven waren heel zuur na de late gelijkmaker van Delft in de eindfase van de wedstrijd. Het duel eindigde daardoor in 1-1.

Patrick Schaap had twintig minuten voor tijd eindelijk de score geopend. Het was wachten op de 0-2, maar die kwam maar niet met alle gevolgen van dien zou blijken na 90 minuten spelen. ,,Ja, ik baal zeker van dit gelijke spel” was de reactie die Van der Voort uitte na de wedstrijd. ,,We hebben vandaag twee punten ingeleverd, heel zonde.”

Voorafgaande aan de wedstrijd had de coach er alle vertrouwen in dat zijn ploeg er voor ging om de drie punten mee naar Lisse te nemen. ,,We gaan vandaag volop in de aanval. Wij willen mee blijven doen bovenin en kunnen goede zaken doen vandaag en volgende week tegen BMT. Als we deze twee wedstrijden goed doorkomen wordt het nog leuk.”

Uitstekende wedstrijd
Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Dat Delft twee mogelijkheden kreeg in de eerste helft deerde de ploeg van Van der Voort niets. Daar stonden vier uitstekende mogelijkheden tegenover waaronder een schot van Jelle Boot tegen de lat. FC Lisse speelde een uitstekende wedstrijd, maar beloonde zichzelf niet. Het had het zich stukken gemakkelijker gemaakt door beter de kansen uit te spelen. Delft kon niet wedijveren met Lisse, dat goed omging met de sterk fysieke ploeg van Ronald Hes. Alleen doelpunten maken was het euvel zou ook blijken de tweede helft. Dat de ruststand inging met 0-0 was al een wonder op zich.

De tweede helft ging FC Lisse ongestoord verder met kansen vergaren. De ene was nog mooier dan de andere. Delft kwam er nauwelijks aan te pas en was weinig te vinden op Lisse bodem. Tot de laatste tien minuten van de wedstrijd. De ploeg van Hes wist iets meer druk te ontwikkelen en ging voor de 1-1. Dat lukte wonderwel uit een vrije trap die eerst de lat toucheerde; de rebound was besteed aan Nick Keijzer 1-1.

Domper
Van der Voort: ,,Het is vrij simpel om te stellen dat we eerder een goal hadden moeten maken. Toen Patrick Schaap twintig minuten voor tijd de 0-1 binnenschoot was mijn gedachte dat de 0-2 snel zou vallen. Dat had zeker gemoeten. Het is dan zeer spijtig dat we er niet in slagen om de voorsprong verder uit te bouwen. Ja en dan weet je dat het een keer fout kan gaan. Over de uitvoering van mijn team ben ik zeer content, maar de teleurstelling overheerst met dit gelijke spel.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Archieffoto: Hubert Habers