,,Dit was de wedstrijd der wedstrijden”, zei Robbert de Ruiter kort na de 2-4 thuisnederlaag tegen FC Lienden. Bij winst was Lisse zo goed als zeker geweest van nog een jaar Tweede Divisie. Na de 2-4 nederlaag tegen FC Lienden moet de ploeg vrezen voor de nacompetitie. De teleurstelling overheerste dan ook kort na het laatste fluitsignaal. ,,Weer nacompetitie, en dat met een gehavend team”, klonk het somber.

Robbert de Ruiter houdt naar eigen zeggen niet eens zo van puzzelen, maar moest ook voor aanvang van de kraker tegen Lienden een flinke hersenkraker oplossen. ,,Er vielen weer wat jongens weg, tegelijkertijd krijg je er ook weer wat terug, maar die zijn niet volledig fit”, legde De Ruiter uit. ,,En die moeten dan gelijk 90 minuten aan de bak, en ook nog met tien man. Dat resulteerde in aardig wat kramp gevallen.”

Dat de Lissenaren ruim 70 minuten met een man minder speelden kwam door een rode kaart voor Ayoub Aït Afkir. Hij blokte op de doellijn een bal met de hand. Op beelden was na afloop te zien dat hij zijn hand langs het lichaam houdt, maar scheidsrechter Winkel wees resoluut naar de stip. Zwaar gestraft en een rode kaart was het dan ook zeker niet. ,,Hij staat er bovenop en hij constateert het. Maar eigenlijk is de wedstrijd negen van de tien keer over.”

,,Dat is onervarenheid en een gebrek aan kwaliteit. En dat hoort niet op dit niveau.”

Lisse oogde nochtans niet onder de indruk en ging door met waar het de wedstrijd mee begon: zoeken naar een doelpunt. Daar was uiteindelijk een formidabele vrije trap van Van Eeuwijk voor nodig. De bal kwam via het houtwerk doelman Schimmel nog wel terug voor de goal maar daar was het Justin Valk die het meest attent reageerde. Lienden wist zich weinig raad met de man meer situatie en gokte op de individuele kwaliteiten waar het voorin zo overduidelijk over beschikt.

Bozer nog dan over de penalty en de rode kaart leek De Ruiter na afloop over de 1-2, op slag van rust. Ook hier lieten de beelden na afloop duidelijk zien dat de goal niet had mogen tellen. Doelpuntenmaker Loukili stond zeker twee meter buitenspel. ,,Je kan wel zeggen buitenspel, maar je moet eerst naar jezelf kijken”, vond De Ruiter. ,,Geen druk op de bal en toch het risico nemen en op buitenspel spelen. Dat is onervarenheid en een gebrek aan kwaliteit. En dat hoort niet op dit niveau. Een aantal jongens moeten nog leergeld betalen. Maar dat zijn dure puntjes in deze fase.”

Na rust werd het al snel 1-3 waarna Moubarak Adouch binnen de minuut de hoop in geel-blauwe harten terugbracht. De Ruiter stak na afloop ongevraagd de loftrompet over de jonge middenvelder. ,,Ik heb genoten van Mo met een hoofdletter G. Het is nog een A-junior, maar hij wint zoveel duels en maakt dan ook nog die goal. Ik vind het echt een klasbak.”

Tegelijkertijd is het feit dat een A-junior een van de bepalendste speler was op het veld een onderschrijving van de staat waar de Lissese selectie verkeert. ,,Dat zegt ook genoeg over hoe we ervoor staan. Maar goed het kan zeker nog. Op papier hebben we wel lastige tegenstanders [HHC uit en Jong Sparta thuis, red]. Het was vandaag een oneerlijke strijd met tien tegen elf. Erg jammer in deze fase. Je kan hier je hele seizoen behalen, want als we deze gewonnen hadden was het klaar geweest.”

Aan De Ruiter nu de taak om zijn team mentaal weer op te lappen. Allereerst voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen en wellicht voor meer.

FC Lisse – FC Lienden 2-4 (1-2). 21. Van den Meiracker 0-1 (pen), 34. Valk 1-1, 45. Loukili 1-2, 52. Wiafe-Danquah 1-3, 53. Adouch 2-3, 78. Bendadi 2-4.

FC Lisse: Haggerty, Afkir, De Goede, Van der Zwet (68. Enthoven), Valk, Rauws, Adouch, Monteny (59. Van der Putten), Van Eeuwijk, Koomen (78. Hagary), Buimer, Adouch

Bijzonderheden: 20. Rode kaart: Aït Afkir

Foto’s: Hubert Habers

Bekijk hier de beelden van FC Lisse TV:

Lees ook: ‘Noordwijk bevrijdt zichzelf van de Hoofdklasse’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)