van der meer lisse

De derby Katwijk – FC Lisse is zaterdagmiddag op de valreep in een zege voor de bezoekers geëindigd. In minuut 94, bij het allerlaatste moment van de wedstrijd, kopte Jeffrey Perez Stoof de enige goal van de wedstrijd binnen: 0-1.

Katwijk heeft dit seizoen een ijzersterke thuisreeks, maar wist ditmaal niet te imponeren. FC Lisse had zijn zaakjes organisatorisch prima voor elkaar en brak op de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Het dichtst bij een doelpunt was Jaap Zwetsloot, de meest dreigende man aan de kant van FC Lisse. De rechtsbuiten trof in de 38e minuut de binnenkant van de paal.

Zelf had Katwijk voor rust twee momenten die gevaarlijk waren. Een dieptebal van Bart Sinteur kon door Robbert Susan niet afgedrukt worden en uit een vrije trap stuitte Ahmed el Azzouti van dichtbij op doelman Cummins.

In de tweede helft waren de kansen schaars en begon Katwijk steeds meer tegen zichzelf te voetballen. Pas in het laatste kwartier ontstond er serieuze druk op doel van FC Lisse, maar echte kansen volgden niet voor de thuisploeg.

Lisse werd in blessuretijd nog wel tweemaal gevaarlijk. Mika van Rees kon op het allerlaatste moment gestuit worden. Diep in blessuretijd volgde een Lisse-goal alsnog. Perez Stoof kopte een vrije trap hard binnen en schonk zijn ploeg drie punten in de derby: 0-1.

Katwijk – FC Lisse 0-1 (0-0)
Goal: Perez Stoof