FC Lisse stapte in Sneek met drie dik verdiende punten op zak in de bus richting Ter Specke. Punten die de ploeg van Robbert de Ruiter goed kon gebruiken; de ploeg steeg drie plekken op de ranglijst. Bovendien blijkt het zelfvertrouwen in korte tijd flink te zijn toegenomen binnen de selectie waardoor patiënt FC Lisse duidelijk aan de beterende hand lijkt.

Het mocht bovendien volledig de eigen verdienste genoemd worden dat de, vooral in eigen huis, lastig te bespelen Sneker-formatie deze middag geen poot aan de grond kreeg. Dat gegeven werd uitgedrukt in twee treffers, terwijl FC Lisse in verdedigend opzicht niets weggaf. Allemaal punten die het zelfvertrouwen van de Lissese formatie nog verder zal doen toenemen.

Thierry Monteny kan zijn geluk niet op, na een periode waarin het de ploeg duidelijk minder verging. ,,De winst bij Barendrecht betekende de ommekeer. Tegen Kozakken Boys pakken we een punt en vorige week tegen Katwijk krijgen we te weinig met een 0-1 nederlaag. Dat verlies heeft ons zelfvertrouwen echter niet aangetast. We wisten dat het vandaag moest gebeuren tegen een ploeg waartegen het echt nodig was om de punten te pakken. Tegen de drie ploegen in de voorgaande serie was het mooi om vier punten te behalen. Vandaag moet het gebeuren en dat hebben we op een overtuigende wijze gedaan”, aldus de middenvelder.

Complimenten

FC Lisse greep ONS Sneek vanaf de aftrap beet, om niet meer los te laten. Dat leidde halverwege de eerste helft tot de 0-1 toen Niels Buijs zijn ploeg uit een hoekschop met het hoofd op voorsprong zette. Waar in het verleden de wedstrijd hierna voor de FC nog wel eens kantelde, bleef de ploeg nu volledig grip houden op het duel om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. ,,In de rust hebben we afgesproken dat we het vanaf de aftrap opnieuw zo gingen aanpakken als in de eerste helft.”

Dat strijdplan pakte opnieuw uitstekend uit voor FC Lisse. Tien minuten na de thee belandde de bal na een actie op de achterlijn van Thierry Monteny op een Friese arm, waarna Tom Zoontjes vanaf elf meter mocht aanleggen voor zijn derde seizoenstreffer. De riante 0-2 voorsprong kwam daarna ook niet meer in gevaar voor FC Lisse, hoewel er nog meer dan een halfuur was te gaan. ,,ONS probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werd het nooit. We speelden degelijk en met overtuiging. Eigenlijk waren wij dichter bij een treffer. Die kwam er niet, maar dat kan ik niet eens een smetje op de wedstrijd noemen. We zijn vandaag geen moment in de problemen geweest. Onze trainer zet het gewoon goed neer en in het veld laten we zien er in te geloven.”

Robbert de Ruiter kon zich vinden in de complimenten van de middenvelder: ,,We vormen echt een hechte groep. We sluiten voor de winterstop af tegen GVVV en daarna RVVH. Hopelijk kunnen we na die twee wedstrijden zelfs voorzichtig omhoog gaan kijken. Zo snel kan het ook gaan en dat zou echt fantastisch zijn”.

Samenvatting FC Lisse TV

ONS Boso Sneek – FC Lisse 0-2 (0-1)
Buijs 0-1, 55. Zoontjes (strafschop) 0-2

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws (80. Hoogenboom), Monteny, Rifai, Cijntje, Fokkema

Archieffoto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)