,,Het is doodzonde, zo’n voorsprong mag je nooit meer weggeven’’, stelt FC Lisse-aanvoerder David Verweij na de remise tegen Delft. Zijn ploeg stond in de rust met 2-0 voor, maar zag na de thee de voorsprong in duigen vallen. Daarmee overkwam de zondagtak hetzelfde als de zaterdag 1 bij ONS Boso Sneek. 

,,We wisten dat het vandaag lastig ging worden. Delft is een kampioenskandidaat en je weet dat zo’n ploeg op scherp staat’’, vervolgt Verweij. ,,De eerste helft waren wij vele malen beter en kwamen we door goals van mij en Roy Kuipers op een 2-0 voorsprong. Wij creëerden in de eerste helft veel meer dan Delft en hadden er nog wel meer in kunnen schieten, maar dat geluk hadden we helaas niet.”

,,De tweede helft gaf een heel ander speelbeeld’’ vervolgt de verdediger. ,,Delft ging in een veel hoger tempo voetballen en zette ons onder druk.. We konden een kwartier redelijk weerstand bieden, maar daarna zwakten we steeds verder af en daar profiteerden zij uiteraard van. Maar echt uitgespeelde kansen hebben ze niet gehad. Het is doodzonde dat je dit uit handen geeft, zeker als je naar ons spel van de eerste helft kijkt.”

Slimmigheidjes

Verweij merkt dat Lisse als promovendus nog moet wennen. ,,Vorig jaar hebben we echt een super seizoen gehad. We zijn toen kampioen geworden. De overstap naar de Tweede Klasse is redelijk groot. In de Derde Klasse ging het allemaal net wat gemakkelijker en was het veel gemoedelijker. Nu is alles net een tikje feller en ook kleine dingetjes als een vrije trap snel nemen moet er bij ons nog inslijten. Dat zijn slimmigheidjes die andere clubs al wel onder de knie hebben.”

Waar Lisse aan het eind van het seizoen eindigt, vindt hij nog lastig te zeggen. ,,We hebben nu nog veel blessures en missen daardoor een hoop spelers. Ik denk dat als we na de winterstop weer helemaal compleet zijn, we echt een goed team hebben en ons kunnen meten met de hogere ploegen. Ik schat in dat we een stabiele middenmoter zullen worden met wat uitschieters naar boven.”

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Marcel van den Bos/website FC Lisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO