De vouw zit weer in het pak. Rijnvogels won met 3-1 van laagvlieger Deltasport en deed prima zaken. De Katwijkers namen de derde plek steviger in handen en naderden bovendien runner-up Noordwijk tot op drie punten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Hein van Heek ondanks een volle ziekenboeg goedgemutst. Afgelopen donderdag waren er maar liefst twaalf spelers op de training afwezig door verschillende redenen. Ondanks dat had Van Heek er alle vertrouwen in dat de drie punten op de Kooltuin zouden blijven. Op de bank zaten overwegend spelers uit het tweede elftal, samen met Martin Onderwater.

De aanvaller kreeg een tiental speelminuten van zijn coach. Onderwater lijkt weer op de weg terug na zijn blessure. De meeste spelers van het tweede waren al in actie gekomen. Rijnvogels 2 staat bovenaan en had Quick Boys afgedroogd met 4-0. Van Heek was daar al zeer tevreden over. ,,Nu wij nog vanmiddag”, uitte hij zelfverzekerd.

,,Kijk, wij kunnen geen kampioen meer worden. Maar we hebben wel een periodetitel, staan derde, en dat wil ik graag zo houden”. Duidelijke taal van de oefenmeester die zijn ploeg al rap de leiding zag nemen na tien minuten. De sterk spelende Martijn Tjon-A-Noek rondde af: 1-0.

DS 28                                                 Wouter Soomer stoomt aan de linkerflank op

Op de Kooltuin was ook de nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys, Pieter Mulders, aanwezig. Waarschijnlijk kwam hij even kijken naar hoe zijn oude pupil Tjon-A-Noek het ervan afbracht. Van Heek vond het allemaal prima. ,,Altijd mooi voor een speler als er interesse is. Wij kijken zelf ook naar spelers die voor ons aantrekkelijk kunnen zijn Daar is niets mis mee. Hij heeft nog niet bijgetekend, dus wie weet wat er verder gaat gebeuren.”

Na de openingstreffer ging Rijnvogels op jacht naar de 2-0. De thuisploeg dicteerde de eerste helft volledig. Sporadisch kwam de ploeg uit Vlaardingen eruit. En werd het listig, dan stond Peter Messemaker paraat. Rijnvogels hield het gas er constant op in het eerste bedrijf. Het kreeg zes corners, een aantal vrije trappen, maar de afwerking liet te wensen over. Toch was het in de 41e minuut opnieuw raak. Een snelle uitbraak over de flank met in de hoofdrol Niels van Veen betekende de 2-0.

De algemene gedachtegang was dat de koers gelopen was en Rijnvogels in de tweede helft de score zou gaan uitbouwen. Dat liep even anders voor de ploeg van Van Heek. Een minuut na de thee lag de bal achter Messemaker: 2-1. Van Heek: ,,We stonden nog even te slapen en waren behoorlijk mak. Wat we de eerste helft lieten zien was goed. De tweede helft was een stuk minder.’’

DS 16                                            Niels van Veen, de maker van de 2-0, zet een actie in

Deltasport rook dat er wat te halen viel en kwam er zowaar meerdere keren gevaarlijk uit. De ploeg was overduidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar echt in moeilijkheden kwamen de Kooltuinbewoners niet. Rond de 70e minuut vond Mitchell Beijersbergen het welletjes. Hij was het die de 3-1 op het scorebord zette en zorgde dat de wedstrijd definitief was gespeeld. Dat de ploeg van Van Heek niet verder uitliep naar een hogere score had te maken met nonchalance.

De uitblinkende Tjon-A-Noek noemde de overwinning na afloop meer dan verdiend. ,,Eigenlijk hadden we ruimer voor moeten staan bij rust. Nu werd het nog even lastig door die snelle 2-1. Uiteindelijk winnen we en consolideren we de derde plaats op de ranglijst. Dat is het belangrijkste.”

Tjon-A-Noek hoorde dat zijn oude coach op de tribune zat en toonde zich verrast door eventuele interesse. ,,Als het klopt dat er belangstelling is voor mij, is dat mooi en altijd leuk. Ik hoop het, want ik wil eruit halen wat erin zit. Nee, ik heb nog geen afspraken gemaakt met Rijnvogels. Ik zie wel wat er op me afkomt. Je weet hoe het gaat in het voetbal, het kan altijd alle kanten op.”

FC Rijnvogels – Deltasport 3-1 (2-0). 10. Tjon-A-Noek 1-0, 41. Van Veen 2-0. 46. Van der Vaart 2-1. 70. Beijersbergen 3-1.

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, J.Zandbergen, Soomer, Van der Horst, Van der Breggen, R.Zandbergen, Beijersbergen (82. Onderwater), Van Veen, Tjon-A-Noek.

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)