FC Rijnvogels is in de tweede wedstrijd van het seizoen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen sv DFS in Opheusden. Binnen twintig minuten stonden de mannen van Jimmy Simons al met tien man en liepen de Katwijkers achter de feiten aan.

„Ik heb een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd”, antwoordde FC Rijnvogels-spits Max van Steen op de vraag of ‘de Vogels’ daarom tevreden moesten zijn met een punt. „We begonnen heel aardig aan de wedstrijd en kregen ook direct goede mogelijkheden op een goal. Onze tegenstander speelde optimistisch voetbal en hanteerde veel de lange bal, maar daar konden we ons goed tegen wapenen.”

In de vijftiende minuut kwamen de roodhemden op voorsprong. Via een hoekschop belandde de bal voor de voeten van Van Steen en die schoot raak. Een verdiende voorsprong. Maar in de twintigste minuut kantelde de wedstrijd. „Niek Ossevoort kreeg een terechte rode kaart. Hij haalde een doorgebroken speler naar de grond. Er bestond ook geen twijfel of het een terechte rode prent was.“

,,We hebben de komende wedstrijden nodig om verder aan elkaar te wennen.”

„Daarna gingen we wat compacter spelen. Dat was een beetje zoeken aan het begin, maar na verloop van tijd ging dat beter. Het was zaak dat we allemaal wat meer meters moesten maken en dat we met zijn allen goed moesten samenwerken.”

Dubbel gevoel
Nadat de ploeg uit Opheusden halverwege de tweede helft de gelijkmaker binnenschoot, wat gezien de verhoudingen op het veld meer dan terecht was, kreeg FC Rijnvogels aan het einde van de wedstrijd het heft weer in handen. „We kregen opeens weer kansen op de overwinning en daarom heb ik ook een dubbel gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.”

,,Omdat we zeventig minuten met tien man stonden is 1-1 een prima resultaat, maar ik weet zeker dat we deze wedstrijd hadden gewonnen als het elf tegen elf was geweest. Het was geen bijzondere tegenstander.“

Na twee wedstrijden met tien man te hebben gespeeld ziet de club uit Katwijk zich toch redelijk in de bovenste regionen genesteld. ,,Dat toont aan dat we als ploeg karakter hebben en voor elkaar door het vuur gaan. We hebben de komende wedstrijden nodig om verder aan elkaar te wennen en zo meer automatismen in het spel te slijpen.”

,,Op Nieuw Zuid komt er veel publiek kijken en verwacht heel de club wat van je.”

,,We begonnen twee keer volle bak aan de wedstrijd, maar we moeten proberen om dat langer vast te houden. Al is dat natuurlijk ook lastig met de rode kaarten die we gekregen hebben. Daarnaast moeten we efficiënter met onze kansen omgaan“, aldus Van Steen die met een positieve en tegelijkertijd kritische blik naar zijn ploeg keek.

Gemoedelijk
Voor de aanvaller, die sinds dit seizoen voor het eerst voor de ploeg van Jimmy Simons speelt, bevallen de eerste weken op sportpark De Kooltuin uitstekend. „Het is een hele jonge groep, maar tegelijkertijd zijn het ook allemaal jongens die elkaar al kennen.”

,,Het verschil met Quick Boys is het feit dat alles bij FC Rijnvogels allemaal wat kleiner is en daardoor is iedereen ook wat gemoedelijker is in de omgang naar elkaar toe. Op Nieuw Zuid komt er veel publiek kijken en verwacht heel de club wat van je. Hier willen we uiteraard ook presteren, maar dat gaat toch op een andere manier.”

Tekst: Roy van der Meij