Het wil nog steeds niet echt vlotten bij FC Rijnvogels. Waar de club zich vorige week even euforisch toonde na de late en winnende goal van Luuk Slegt tegen Rijsoord (1-0), sloeg de misère weer toe in Zeeland. Hoek zegevierde met 2-0.

,,Hoek is ook gewoon een prima ploeg, we hebben terecht verloren”, opent aanvaller Jim Havenaar. Hij zag zijn ploeg andermaal worstelen. En dus lijkt het lek nog niet boven, hoe graag ze dat ook willen in het Katwijkse. Maar zoals de buitenwacht het wellicht doet geloven is het geen ‘instelling-dingetje’ bij de hoofdklasser.

,,We kwamen tegen Hoek elke keer net een stap te laat. Dan lijkt het net alsof het aan een slechte instelling ligt, maar dat vind ik onzin. We willen als team echt wel, maar het stond gewoon niet goed. Daar ligt even het probleem. Daarnaast gaven we het duel gewoon in zes minuten weg.”

,,Daarna volleerde ik ‘m richting de goal, maar hij raakte de lat. Dan zit dat ook weer niet mee.”

De thuisploeg scoorde in de tweede helft binnen 360 seconden de beide goals. In een toch al matige eerste helft kwamen beide elftallen niet tot scoren, tot ergernis van Havenaar. ,,We mochten zelfs blij zijn dat Kevin Wijmer er af en toe goed tussen zat en dat onze doelman Jeffrey Verkerk z’n doel schoon hield. Daar tegenover stond maar één kans van ons.”

Het was juist Havenaar die het dichtste bij een doelpunt was voor de Katwijkers, maar z’n schot miste precisie, of misschien het geluk. ,,Ik kreeg een diepe bal van Ricardo de Vlugt. Daarna volleerde ik ‘m richting de goal, maar hij raakte de lat. Dan zit dat ook weer niet mee.”

Havenaar baalt nadat z’n schot de laat heeft geraakt

De pech, die de ploeg misschien wel over zichzelf afroept, zorgt voor moedeloosheid bij de aanvaller. Hij wil absoluut niet spreken van paniek binnen de Katwijkse gelederen. ,,Het erge is juist misschien wel dat het in de groep prima gaat. De neuzen staan dezelfde kant op. Er zijn veel jonge gasten bij gekomen en dat klikt allemaal prima. Daarom is het ook vrij lastig om de vinger op de zere plek te leggen.”

Het leidde er twee weken geleden toe dat FC Rijnvogels een praatsessie ondernam bij een maandagavondtraining. Een sessie die nodig was, maar geen herhaling behoeft. ,,Nee, dat zou overdreven zijn. We zijn twee weken geleden duidelijk naar elkaar geweest en dat was goed. Het zou nergens op slaan om dat nu weer te gaan doen. We moeten gewoon keihard werken om uit deze fase te komen.”

,,Ja, we scoren moeilijk. Maar wat wil je dat ik er over zeg?”

Met zes punten uit zeven wedstrijden is de start van de degradant uit de Derde Divisie ronduit matig te noemen. Tel daarbij op dat de ploeg moeilijk het net weet te vinden. Er werd pas vier keer gescoord. En dat knaagt aan Havenaar.

Knagen
,,Ja, we scoren moeilijk. Maar wat wil je dat ik er over zeg? Natuurlijk baal ik er zelf ook van. Vorig week miste ik ook één op één. Dan winnen we uiteindelijk wel, maar zo’n kans blijft toch knagen. Zo’n bal moet er in, daar bestaat geen excuus voor. We hebben op dit moment gewoon ‘effe’ pech. Dat moet eens gaan omslaan.”

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude