In de 96e minuut sleepte FC Rijnvogels nog een punt uit het vuur tegen SHO. Pieter van der Breggen tekende voor de 1-1. De wedstrijd werd door trainer Hein van Heek allesbehalve ‘sprankelend’ genoemd. De gelijkmaker was volgens de oefenmeester overigens wel meer dan terecht.

,,De scheidsrechter floot meteen af na onze treffer, de aftrap mocht niet eens genomen worden’’, zo begon Van Heek zijn nabeschouwing op de wedstrijd. ,,De kansenverhouding was in evenwicht. Ik denk dat we allebei vijf kansen hebben gehad, over de hele wedstrijd gezien. Wij hadden wel veel meer het initiatief.”

Van Heek moest niet voor het eerst dit seizoen aanvallend wisselen in de slotfase. ,,Twintig minuten voor tijd kwamen we met 0-1 achter. Toen ben ik achterin 1 op 1 gaan spelen. Heb ik Jeffrey Beukenholdt als extra spits gebracht in plaats van onze nummer 10 Yuri Guyt. In de laatste minuten heb ik ook nog Jack de Jong, de spits van het tweede, ingezet. Uiteindelijk leverde ons dit ook de gelijkmaker op.’’

Horst

Doordat Rijnvogels geen drie punten overhield aan het duel is het nog steeds niet helemaal veilig. Hoewel de marge met nog vier wedstrijden te gaan zeven punten is, wil Van Heek het zekere voor het onzekere nemen. ,,In mijn tijd bij Voorschoten kropen op de laatste speeldag nog drie ploegen over ons heen. Dat wil ik nu niet. Maar de onderste teams spelen nog tegen elkaar en met drie punten zijn we veilig. Ik ga ook van dat laatste uit.”

Zich helemaal veilig spelen kan Rijvogels volgende week doen tegen Katwijk. Aan het voetbalcliché dat kampioensploegen de eerste wedstrijd na de titel vaak wat lichter opvatten wil Van Heek niet. ,,Volgende week zullen we Katwijk allereerst feliciteren. Maar we gaan er ook een wedstrijd van maken. Aan verhalen over kampioensploegen die in hun eerste wedstrijd wat minder zijn heb ik niets. We moeten gewoon voetballen en proberen punten mee te pakken.’’

FC Rijnvogels – SHO 1-1 (0-0). 69. Bakker 0-1, 90+6. Van der Breggen 1-1

FC Rijnvogels: Messemaker, Stam, J. Zandbergen, Wijmer, R. Zandbergen, Van der Horst (84. De Jong), Wijmer, Guijt (60. Beukenholdt), Beijersbergen, Van Veen, Onderwater

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Kooltuinstrijders