FC Rijnvogels is zaterdagmiddag prima aan het nieuwe seizoen in de Derde Divisie A begonnen. De Katwijkers waren op de eigen Kooltuin ruim te sterk voor promovendus ODIN ’59. VVSB pakte een punt bij DVS ’33.

Al in de eerste helft voerde FC Rijnvogels de regie, maar toch duurde het tot de 42e minuut voordat het overwicht in de score werd uitgedrukt. Op aangeven van Vincent Noordam kopte Tom Bijen de 1-0  binnen.

Noordam leverde kort na rust nogmaals een assist. In de 51e minuut profiteerde ditmaal Roy van Leeuwen van zijn voorbereidende werk. Ruim tien minuten later maakte Alljereau Mercera er 3-0 van en was de wedstrijd beslist. FC Rijnvogels kreeg daarna nog kansen op meer, maar het bleef bij 3-0.

Uitblinkende Valk
Competitiegenoot VVSB speelde met 1-1 gelijk bij DVS ’33, een resultaat dat voor een groot deel op het conto van doelman Ruben Valk viel te schrijven. De doelman hield een fiks aantal keer de thuisploeg van scoren af.

In de openingsfase was DVS via spits Sam Crowther tweemaal gevaarlijk, maar was het VVSB dat via Ian van Otterlo na een kwartier aan de leiding kwam: 0-1. De kansen bleven daarna voor de gastheren, die voor rust niet toe wisten te slaan. Dat lukte in de 54e minuut wel, uit een strafschop van Crowther.

In de slotfase jaagde DVS ’33 op de 2-1, maar het was Valk die weigerde een tweede tegentreffer toe te staan.


Samenvatting van DVS ’33 TV


FC Rijnvogels – ODIN ’59 3-0 (1-0).
Goals: Tom Bijen, Roy van Leeuwen, Alljereau Mercera

DVS ’33 – VVSB 1-1 (0-1)
Goal: Ian van Otterlo

Lees ook: Mounji (VVSB): ‘Denk dat we hoge ogen kunnen gooien’


POPULAIRE BERICHTEN