Derby’s zijn altijd bijzonder. Ze brengen iets speciaals met zich mee. Supporters maken er een feestje en zijn in grote getale aanwezig. Spelers zijn tot op het bot gemotiveerd. Alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag zijn vaak aanwezig. FC Rijnvogels en Rijnsburgse Boys hebben er dit seizoen al een aantal achter de rug. Zaterdag staat voor hen de tweede confrontatie met elkaar op de rol. En dat is er eentje waarin veel op het spel staat.

,,Je speelt tegen jongens die je goed kent. Dat zijn leuke duels. Maar voor wij moeten wel het besef hebben dat het nu echt moet gebeuren. Anders is het klaar”, blikt Rijnvogels-verdediger Mart Spierdijk vooruit. Afgelopen weekend pakten de Kooltuinstrijders in de strijd om degradatie belangrijke punten. De hoop op de nacompetitie is weer een beetje terug gekomen. Winst is zaterdag wel noodzakelijk. ,,Dat speelt bij ons nu misschien wel meer en overschaduwt het derbygevoel. Maar zo’n derby spelen is altijd leuk.”

Voor Rijnsburg-aanvaller Joost Leonard wordt het een aparte middag. De aanvaller speelt volgend seizoen voor de club die hij zaterdag misschien wel definitief uit de Derde Divisie kan laten degraderen. ,,De situatie waarin zij zitten is natuurlijk niet goed. Het zal een lastig potje voor ons gaan worden. Zij zullen volle bak ervoor gaan en daar moeten wij ons tegen zien te wapenen. Ik speel nu nog in het shirt van Rijnsburg, daar houd ik mij nu dus ook alleen mee bezig. Volgend seizoen gaat de focus op Rijnvogels.”

Bekijk hieronder de gehele voorbeschouwing met Spierdijk en Leonard.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)