Derby’s zijn altijd bijzonder. Ze brengen iets speciaals met zich mee. Supporters maken er een feestje en zijn in grote getale aanwezig. Spelers zijn tot op het bot gemotiveerd. Alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag zijn vaak aanwezig. FC Rijnvogels en Rijnsburgse Boys hebben er dit seizoen al een aantal achter de rug. Zaterdag staat voor hen de tweede confrontatie met elkaar op de rol. En dat is er eentje waarin veel op het spel staat.

,,Je speelt tegen jongens die je goed kent. Dat zijn leuke duels. Maar voor wij moeten wel het besef hebben dat het nu echt moet gebeuren. Anders is het klaar”, blikt Rijnvogels-verdediger Mart Spierdijk vooruit. Afgelopen weekend pakten de Kooltuinstrijders in de strijd om degradatie belangrijke punten. De hoop op de nacompetitie is weer een beetje terug gekomen. Winst is zaterdag wel noodzakelijk. ,,Dat speelt bij ons nu misschien wel meer en overschaduwt het derbygevoel. Maar zo’n derby spelen is altijd leuk.”

Voor Rijnsburg-aanvaller Joost Leonard wordt het een aparte middag. De aanvaller speelt volgend seizoen voor de club die hij zaterdag misschien wel definitief uit de Derde Divisie kan laten degraderen. ,,De situatie waarin zij zitten is natuurlijk niet goed. Het zal een lastig potje voor ons gaan worden. Zij zullen volle bak ervoor gaan en daar moeten wij ons tegen zien te wapenen. Ik speel nu nog in het shirt van Rijnsburg, daar houd ik mij nu dus ook alleen mee bezig. Volgend seizoen gaat de focus op Rijnvogels.”

Bekijk hieronder de gehele voorbeschouwing met Spierdijk en Leonard.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen