Over twee weken zal FC Rijnvogels het met een verdediger minder moeten doen in de selectie. Basiskracht Kevin Wijmer gaat voor een half jaar naar Australië om onderzoek te doen aan de University of Western Australia. Wijmer kijkt met gemengde gevoelens naar zijn tussentijdse vertrek: ,,Natuurlijk heb ik zin in het grote onbekende, maar ik ga wel al mijn medespelers missen.¨

Volgens Wijmer reageerde oefenmeester Hein van Heek heel relaxt op het vertrek van zijn centrale verdediger. ,,Hein was heel blij voor me. Net als Huig Hoek. Allebei gunnen ze mij deze stap. Hein ken ik nu zo’n vijf a zes jaar en we hebben een goede band. Het is een prima vent.”

,,Je weet nooit hoe het loopt. Misschien wil ik binnen een paar weken zo snel mogelijk naar huis of juist voor altijd daar blijven.”

Wijmer heeft op de Vrije Universiteit van Amsterdam een bachelor bewegingswetenschappen gedaan. Nu volgt hij de master: Musculoskeletal Physiotherapy Sciences. Wijmer grappend: ,,Schrijf maar op dat het fysiotherapieonderzoek is. Ik wil daarin de richting van Raymond Verheijen op, Maar dat gedeelte, de inspanningsfysiologie, was in mijn ogen onderbelicht tijdens mijn master. Daarom wil ik me daarin meer verdiepen.¨

Volgens Wijmer is Australië hier het beloofde land voor. ,,Daar zijn ze vrij vooraanstaand op dat gebied. Het lijkt me heerlijk om onder de beste wetenschappers te werken. Maar je weet nooit hoe het loopt. Misschien wil ik binnen een paar weken zo snel mogelijk naar huis of juist voor altijd daar blijven. Al kan dat laatste niet. Ze zijn Down Under nogal streng met visums.”

Bijzondere situatie
Door zijn avontuur heeft de centrale verdediger zijn contract nog niet verlengd. ,,Vorig jaar tijdens het trainingskamp had ik aangegeven dat dit er aan zat te komen”, vertelt hij. ,,Daar is destijds bij de contractbesprekingen rekening mee gehouden. En nu ben ik weer in gesprek. Maar door de bijzondere situatie zijn de onderhandelingen anders dan normaal.”

Het bezoek van topamateurclub IJsselmeervogels wordt voorlopig Wijmers laatste kunstje. ,,Hein vroeg of ik het zo lang mogelijk kon rekken. Hij stelt mij tot mijn vertrek elke keer op. Maar op 4 februari speel ik mijn laatste wedstrijd. En natuurlijk geef ik dan vol gas zoals ik altijd doe. Ik hou geen rekening met eventuele blessures. En anders heb ik een half jaar om te herstellen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen