‘Uiterst lastig’ en ‘blij met een punt’. Dat waren voorafgaand aan de uitbeurt bij nummer drie ASWH de kwalificaties die het Katwijkse gezelschap van Hein van Heek in gedachten had. Met een knetterende 0-4 overwinning op de formatie van Jack van den Berg werd enkele uren gezamenlijk de terugreis richting De Kooltuin aanvaard.

Dat laatste gold niet voor doelman Peter Messemaker, die wegens het snel naderende vaderschap uit voorzorg op eigen gelegenheid sportpark Schildman opzocht. ,,Voor het geval dat”, verklaarde de goalie. ,,Als het zover zou zijn, dan zou ik onmiddellijk terugkeren richting huis, maar dat bleek achteraf niet nodig.”

Dat laatste zorgde ervoor dat Messemaker de eclatante overwinning op die andere debutant van het begin tot het einde actief binnen de lijnen meemaakte. ,,Vooraf was er wel enige twijfel bij ons omdat zowel Kevin Wijmer als Joey Zandbergen vandaag niet beschikbaar waren in het centrum. Hun vervangers Mart Spierdijk en Wouter Soomer, die al snel vervangen werd door Sonny ten Hoope, hebben het echter uitstekend gedaan. Net als de rest van het team overigens. Het stond bij ons vandaag echt als een huis.”

Controle
Gegroepeerd en verzorgd spelend hield FC Rijnvogels de gastheren in het eerste bedrijf uitstekend in bedwang om halverwege de eerste helft na een afgeslagen hoekschop via een rake kopstoot van Spierdijk op voorsprong kwam. Een tussenstand die halverwege nog altijd op het scorebord stond. ,,In de rust heerste er een beetje een melige sfeer bij ons in de kleedkamer. We waren echt verrast dat we aan de leiding gingen. Daarom hadden we daarna even nodig om de concentratie weer te pakken. Dat lukte, we hielden controle over de wedstrijd en bleven lekker voetballen. Daardoor werd het niet eens zo moeilijk als we ons vooraf hadden voorgesteld”, stipte Messemaker aan.

aswh-fcrijnvogels

De 0-1 bleef na de thee lang op het scorebord staan. Mede omdat Messemaker een aantal uitstekende reddingen in huis had. Zijn teamgenoten bewaarden voor het overige de rust en zagen tot hun genoegen dat de klus er met nog een kwartier te gaan een stuk gemakkelijker op werd toen Romano van der Stoep uit een vrije trap van Jaap van Duijn de 0-2 aantekende. ,,Een fantastisch moment om te scoren. Daardoor ging het alleen nog maar beter.”

Kers op de taart
Opportunistisch spelend, waarbij de poort door ASWH achterin wagenwijd werd opengezet, resulteerde dat voor de bezoekers in nog eens twee treffers. Daarbij was Ogür Kaya de gevierde man. De invaller stond nog geen vier minuten op het veld toen hij de 0-3 voor zijn rekening nam. Waarna dezelfde speler twee minuten later hoogstpersoonlijk de kers op de taart zette door het kwartet vol te maken.

Met tien punten uit de laatste vier duels heeft FC Rijnvogels de opgaande lijn duidelijk te pakken. De volgende klus wacht zaterdag als Capelle op bezoek komt. ,,Hun speelstijl is bekend. We zullen hun muur moeten zien te slopen om opnieuw punten te pakken. Wie er ook speelt bij ons, maakt niet zoveel uit. De groep is breed genoeg. We stralen zelfvertrouwen uit en dat zullen we a.s. zaterdag opnieuw doen.”

ASWH – FC Rijnvogels 0-4 (0-1). 20. Spierdijk 0-1, 76. Van der Stoep 0-2, 85. Kaya 0-3, 87. Kaya 0-4

FC Rijnvogels: Messemaker, Ampong, Spierdijk, Soomer (38. Ten Hoope), R. Zandbergen, Van der Breggen, Van der Stoep (81. Kaya), De Vlugt, Van Veen, Dijkstra (86. Verhagen), Van Duijn.

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude