FC Rijnvogels heeft zaterdag in extremis een uitzege op Eemdijk geboekt. De Katwijkers wonnen door een treffer in blessuretijd van Aljereau Mercera met 3-4. VVSB speelde eveneens een uitwedstrijd, maar vertrok met lege handen uit Volendam.

Halverwege was het 1-1. Eemdijk kwam op voorsprong, maar Mercera zorgde in de 41e minuut voor de gelijkmaker. Vervolgens nam FC Rijnvogels via Maarten Reyneveld na een uur spelen de leiding. De Katwijkers leken op koers te liggen voor hun tweede overwinning op rij, maar Eemdijk liet het er niet bij zitten. De thuisploeg kwam eerst op 2-2 en in de tachtigste minuut op 3-2.

Ditmaal was het aan FC Rijnvogels om veerkracht te tonen. Dat deed de ploeg van Dogan Corneille echt in de absolute slotfase. Jacco Scholten schoot in de 87e minuut een rebound tegen de touwen: 3-3.

In blessuretijd werd het vervolgens nog mooier. Mercera knalde de 3-4 binnen en zorgde daarmee voor grote ontlading bij de bezoekers.

Meteen op achterstand
VVSB liep tegen RKAV Volendam vanaf het begin achter de feiten aan. Al in de vierde minuut nam de thuisploeg de leiding via Eric Veerman. VVSB ontsnapte in de zeventiende minuut aan een grotere achterstand, toen de thuisploeg een strafschop miste. Toch werd het na 33 minuten alsnog 2-0 via de tweede van Veerman.

In de tweede helft wist VVSB al snel de aansluiting te vinden: Ricardo Kuyvenhoven was trefzeker op aangeven van Ian van Otterlo. De Noordwijkerhouters wilden meer en kregen ook kansen de gelijkmaker, maar wisten die niet te vinden.

In de 89e minuut besliste Volendam de wedstrijd via Daan van Baarsen.

Eemdijk – FC Rijnvogels 3-4 (1-1)
Goals: Aljereau Mercera (2), Maarten Reyneveld en Jacco Scholten 

RKAV Volendam – VVSB 3-1 (2-0)
Goal: Ricardo Kuvenhoven

Foto: EWLOnline

Lees ook: Oefenzege voor VVSB op HBC


POPULAIRE BERICHTEN