De Katwijkse promovendus FC Rijnvogels heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Spijkenisse leidde de ploeg van Hein van Heek bij rust met 1-0, waarna in de tweede helft de score werd opgevoerd (4-0). De goals kwamen van Mitchel Beijersbergen (2), Martin Onderwater en invaller Jeffrey Beukenholdt. Door de tweede driepunter staat Rijnvogels nu derde in de Hoofdklasse B, achter dorpsgenoten Katwijk en Quick Boys.

Spijkenisse-trainer Peter Wubben noemde na afloop de 1-0 van FC Rijnvogels, op slag van rust, een klap. Zijn ploeg kwam die uiteindelijk niet meer te boven. Vlak voor de thee profiteerden de Kooltuinstrijders van de door Spijkenisse geboden ruimte. Nadat Niels van Veen een bal over het lege doel had gedeponeerd en de inzet van Rob Zandbergen werd gekeerd door keeper Dyron Bijl was het uit de daaropvolgende corner alsnog raak, Beijersbergen schoot via de binnenkant van de paal fraai raak na een afgeslagen bal.

,,De eerste helft was misschien een beetje onwennig’’, gaf Van Heek na afloop aan. De Leiderdorper maakte zich echter geen zorgen. ,,We weten dat we jongens hebben die een doelpunt kunnen scoren. Ook zijn we conditioneel sterk.” De oefenmeester roemde vervolgens zijn aanvoerder Sander van der Horst, die smaakmaker Ruperto Dorothea op een aantal momenten na goed in de gaten hield. ,,Sander heeft zich vandaag echt opgeofferd voor het team.”

Breekpunt

Kort in de tweede helft kende scheidsrechter De Gans Rijnvogels een strafschop toe. Een beslissing die door Spijkenisse werd betwist. Van Heek vond het allesbehalve discutabel. ,,Niels (van Veen) kreeg een duw terwijl de bal niet in de buurt was”, oordeelde hij. De penalty werd door Beijersbergen hard door het midden binnengeschoten: 2-0.

Hierna was het gelopen koers op de Kooltuin. Rijnvogels bleef gemakkelijk op de been en kreeg veel kansen op 3-0. Vooral Van Veen liet een aantal grote kansen onbenut. Zo miste de spits na een goede bal van Beijersbergen 1-op-1 met keeper Bijl. De hardwerkende Van Veen schoot de bal te onrustig binnen.

De 3-0 viel uiteindelijk wel. Nadat Van Veen na een voorzet van Beijersbergen tegen de keeper had gekopt, schoot Onderwater in de rebound raak. Waar Van Veen niet in slaagde, lukte het zijn vervanger wel. De van VELO overgekomen aanvaller Beukenholdt faalde niet oog in oog met Bijl en tekende drie minuten voor tijd voor de eindstand.

Tevreden

Na afloop dus tevreden gezichten op de Kooltuin. Zes punten uit drie duels is niet helemaal niet slecht voor een promovendus. Van Heek wil alleen niet te ver vooruit kijken. ,,Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Volgende week moeten we tegen FC Gravenzande. Dat is ook een concurrent voor als we erin willen blijven.”

Op de vraag wat het grote verschil is tussen de Hoofdklasse en de Eerste Klasse was Van Heek duidelijk. ,,Ik denk dat we dat vorige week ondervonden hebben. Als je maar even staat te slapen, dan sta je 3-0 achter’’, sloot de trainer af.