Door een rake vrije trap van Rob Zandbergen nam FC Rijnvogels drie punten mee naar de Kooltuin. Trainer Hein van Heek was na de wedstrijd bij Sportlust ’46 (0-1) content met het vertoonde spel van zijn ploeg. Hij sprak van een ‘terechte overwinning’.

Net als vorig jaar tegen Smitshoek won Rijnvogels de seizoensouverture. Ditmaal moest het linkerbeen van Rob Zandbergen eraan te pas komen. Van Heek was blij dat de verdediger achter de bal ging staan. ,,Het was een ideale positie voor een linkspoot. Ik heb Rob na de training een aantal keer zien oefenen op de vrije trap. Maar tijdens de wedstrijd willen meer mensen die bal opeisen. Ik heb gezegd ‘Rob jaag ze allemaal weg en schiet een keer zelf die bal’.”

FCR 1 BIJ028

De coach van Rijnvogels ziet ook vooruitgang in vergelijking met het vorige seizoen. ,,Toen kregen we vaak nog de deksel op onze neus. Dat was vandaag anders. Peter (Messemaker red.) redde in de tweede helft nog op een schot van Sportlust. Maar daarnaast zijn we niet echt in gevaar gekomen.”

Van Heek roemde nogmaals zijn team. ,,Ook de invallers hebben een prima wedstrijd gespeeld. Het enige verwijt wat ik de jongens kan maken is dat ze te weinig kansen creëerden. Maar als collectief hebben we goed gespeeld.”

Sportlust ’46 – FC Rijnvogels 0-1 (0-1). 41. R. Zandbergen 0-1

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, Soomer (90. J. Zandbergen), R. Zandbergen, Van der Horst, Van der Breggen, Labots (75. Onderwater), Beijersbergen, Van Veen, Tjon-A-Njoek (70. Van der Bent)

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Piet van Kampen

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude