Hij was de enige uit de basiself van VVSB die vorig jaar geen deel uitmaakte van het stuntteam dat reikte tot de halve finale van de KNVB-beker. Maar Richelo Fecunda was misschien wel de beste VVSB’er in het bekerduel van dinsdagavond dat met 4-1 verloren ging tegen FC Volendam. Zo kwam er al in de achtste finales een einde aan een nieuwe sprookje, ook voor Fecunda. 

Toch had hij wel iets meegekregen van de bekerkoorts. ,,Ik heb het tijdens de vorige ronde tegen Katwijk een beetje kunnen proeven. Toen stonden er ook 3000 mensen langs de lijn. En ik heb ook video’s van vorig seizoen teruggekeken. Zo probeerde ik een beetje in de sfeer te komen. De andere jongens hadden dit al meegemaakt, maar het is niet dat ik extra ben opgevangen of dat we zenuwachtiger waren dan normaal. Dat zou je kunnen concluderen uit die tegengoals. Maar dat was niet zo, denk ik.”

Vijftig man
,,Spelen in een stadion was ik een beetje gewend van Jong ADO Den Haag”, sprak de rechtsback (de middelste speler op de foto) na afloop van het duel in de catacomben van het Kras Stadion. ,,Maar voor zoveel mensen, dat had ik nog nooit meegemaakt. Bij ADO zaten er dan maar vijftig man. Ik vond dit veel leuker”, lacht hij.

Fecunda was totaal niet zenuwachtig, bekent hij fris gedoucht en met de vochtparels nog op het voorhoofd. ,,Persoonlijk krijg ik er juist een boost van. En ik heb het, denk ik, wel goed gedaan. Misschien had ik bij de derde goal iets meer kunnen doen. Ik liet hem (Van Velzen red.) misschien te makkelijk gaan, maar dat is ook zijn klasse. En aanvallend had ik een paar goede rushes, maar was ik soms net te slordig. De trainer zei in de rust nog dat we vol voor die aansluitingstreffer moesten gaan en dat we al vaker met twee goals achter hebben gestaan. Maar helaas viel die niet. Het zat er niet in.”

Imponerend
Al het gehele seizoen imponeert de kleine, maar vliegensvlugge back in het paars-geel. Hij behoort wekelijks tot de betere spelers. En hij heeft het naar z’n zin. ,,Ik ben sowieso heel goed opgevangen. Ook kende ik de trainer al uit m’n ADO-periode.”

Of Fecunda ook op De Boekhorst blijft, is de vraag. De gesprekken zijn gaande bevestigt de verdediger, maar meer wil hij er niet over zeggen ,,Dat hou ik nog even voor mezelf.” En weg is de kleinste man uit het elftal. Voor hem dit seizoen en voor VVSB als geheel geen nieuwe bekerhistorie. 

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude