In de slotfase van de eerste seizoenshelft liggen er gemengde gevoelens op de loer in de Bollenstreek. Waar Kagia en Ter Leede misschien wel boven verwachting goed presteren, willen ze in Valkenburg en Noordwijk in ieder geval met een lekker gevoel de Kerst in gaan.

Het Sassenheimse Ter Leede gaat als de nummer drie de laatste competitie ronde voor winterstop in. Een prima resultaat tot nu toe. De Sassenheimers winnen vooral van de ‘betere ploegen’ en kenden juist in clubs als Zwaluwen, Smitshoek en FC Breukelen de angstgegners van dit seizoen. Sliedrecht bevindt zich op de ranglijst precies tussen die ploegen, dus Ter Leede weet wat het te doen staat.

Bij Sliedrecht staat Michel Langerak voor de groep. De lange trainer is vooral bekend om zijn profcarriere als voetballer. Zo speelde de 48-jarige trainer onder meer voor Sparta Rotterdam, AZ en N.E.C. Langerak nam dit seizoen het stokje over van Theo Lucius, ook een oud-prof. Lucius was op zijn beurt weer de opvolger van John de Wolf.

‘En dat zijn twee ploegen waar Noordwijk dit seizoen al van gewonnen heeft.’

Het vertrek van Stefano Goncalves hangt dit weekend als een grote sluier over vv Noordwijk. Na zeven jaar in het witte shirt te hebben gevoetbald, wil de aanvoerder van de hoofdklasser een club dichter bij huis gaan zoeken. Toch moet de focus zaterdag weer op de eerstvolgende tegenstander: FC Breukelen.

En Noordwijk kan thuis aan klantenbinding doen. Breukelen is namelijk de hekkensluiter van de Hoofdklasse. Vorig seizoen promoveerde het via de play-offs naar deze competitie. In het reguliere seizoen eindigde het ruime afstand van DFS Opheusden en Sliedrecht. En dat zijn twee ploegen waar Noordwijk dit seizoen al van gewonnen heeft. Alle ingrediënten voor een prettig middagje op Sportpark Duinwetering zou je op voorhand kunnen zeggen.


Wie heeft z’n woordgrapjes al klaar in Valkenburg? Valken ’68 neemt het namelijk op tegen Monster. En omdat die club negende staat kan het op ’t Duyfrak zomaar een ….score worden. Ach, dit zal vast niet de eerste grap (nou ja, grap) zijn geweest over de toekomstige tegenstander van de Valkenburgers.

De ploeg van Arie van Duijn lijkt eindelijk de juiste formule te hebben gevonden voor de weg omhoog. In de laatste vier duels werden tien punten gehaald. Daarom staan de geel-roden inmiddels op een vierde plek en is de achterstand op koploper Te Werve geslonken tot zes punten. Monster staat dus negende en haalde slechts drie punten uit de laatste vier duels.

‘Alleen op VVC FC hinkt de nummer drie van de ranglijst echt één verliespuntje achter.’

Pascal Timmermans was vorige week woedend op de instelling van zijn eigen team. De speler van Kagia zag dat zijn ploeg kansloos verloor van Zandvoort en dat die club de Lisserbroekers voorbij ging op de ranglijst. In het komende thuisduel valt er in ieder geval wat te vieren voor Kagia: het nieuwe veld wordt officieel geopend. Daarnaast speelt Kagia tegen VSV uit Velserbroek, de nummer tien van de competitie. Een gemakkelijke thuisoverwinning is dus een reële optie.

VSV kreeg in de tien duels die het tot nu toe speelde al 33 goals tegen en het scoorde pas tien keer. Het doelsaldo van Kagia is ongeveer het omgekeerde. De oranjehemden scoorden al 31 keer en kregen pas elf goals tegen. Alleen op VVC FC hinkt de nummer drie van de ranglijst echt één verliespuntje achter. Zandvoort ging Kagia op de ranglijst wel voorbij, maar de ploeg van Anton Wijsman heeft twee duels minder gespeeld dan de ploeg uit het gelijknamige kustdorp.

Foto Kagia: Johanna Wever

Foto Noordwijk: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude