width=

Op het slot van de overschrijvingtermijn voor spelers kwam VVSB met een konijn uit de hoge hoed. Door de zware knieblessure van Mo El Osrouti was de club genoodzaakt om een vervanger te halen. Die vond het in Lovette Felicia. De buitenspeler kwam over van Jong Sparta Rotterdam en hoopt via De Boekhorst weer een stap richting het betaalde voetbal te zetten. 

De overstap kwam voor de buitenspeler, die aan allebei de flanken kan spelen, geen verrassing. VVSB toonde al langer interesse in de watervlugge aanvaller. Felicia kon twee seizoenen geleden ook al de overstap maken van Te Werve naar de paars-gelen, maar koos toen voor het avontuur in Rotterdam bij Sparta. Zijn droom is nog steeds om profvoetballer te worden.

Klik
Felicia speelde twee seizoen op Het Kasteel. Beide jaargangen kwam hij uit in de Tweede Divisie voor Jong Sparta. In zijn eerste seizoen maakte de buitenspeler een goede indruk, maar dat kon hij in zijn tweede seizoen niet doorzetten. De aanvaller moest met een andere generatie voetballers spelen en de klik was er niet.

,,Ik had in mijn eerste seizoen het goed gedaan en kreeg redelijk wat speeltijd. Het tweede seizoen was erg moeizaam. Uiteindelijk moet je het als speler zelf doen, maar ik had een andere band met de spelers die ik in het tweede jaar tegenkwam. De jongens waarmee ik in het eerste seizoen speelde, gingen naar de A-selectie. “

De aanvallende speler omschrijft zichzelf als snelle en directe buitenspeler. Zijn mannetje opzoeken en uitspelen is volgens hem zijn grootste kwaliteit. ,,Ik ben iemand die het van zijn snelheid moet hebben. Ik moet zeggen dat deze stap naar VVSB geen verkeerde voor mij is. De Tweede Divisie is een goede competitie.”

Werk
In Noordwijkerhout komt Felicia een aantal bekenden tegen. Richelo Fecunda, Mo El Osrouti en Patrick Batiste kende hij al voor zijn komst naar De Boekhorst. ,,Dat was ook niet de reden dat ik hier naar toe ben gekomen”, erkent de aanvaller. ,,Het is mooi meegenomen dat je al wat jongens kent, maar het was niet beslissend in mijn besluit om naar VVSB te gaan.”

De aanvaller merkte in zijn eerste week In Noordwijkerhout op dat de benadering van het voetbal anders was dan hij bij Sparta gewend was. Van vijf tot zes keer trainen naar drie keer trainen. ,,Er hangt ook een hele andere sfeer met ander soort mensen. Bij Sparta train je overdag met elkaar en hier komen de jongens uit hun werk om daarna te gaan trainen.”

Doorbraak
De jonge aanvaller hoopt op een definitieve doorbraak in de Tweede Divisie bij VVSB. Getergd en gemotiveerd gaat hij op jacht naar een plek in de basis. Echter ziet hij zijn overstap niet als een stap achteruit. ,,Ik zie dit als een soort tussenstap. Ik wil namelijk nog steeds het profvoetbal in. Het is aan mij om te laten zien dat ik het aan kan. Voor m’n gevoel heb ik wat recht te zetten aan de buitenwereld.”

Lees ook: ‘Focus weer op voetbal voor Tavila: ,,Heb het gemist”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)