Zijn ietwat stroeve begin bij VVSB de donkerste periode in zijn carrière noemen, daar is Lovette Felicia veel te positief voor ingesteld. Zijn basisplek tegen zijn oude ploeg Jong Sparta, waar hij de afgelopen twee jaar op een doorbraak als prof hoopte, was in ieder geval een welkome opsteker. De tweede alweer, onder de nieuwe trainer Eric Meijers. De komst van de oefenmeester is een van de nieuw aangeboorde energiebronnen van de 23-jarige aanvaller. ,,De trainer houdt van doorzettingsvermogen, dat is ook wat we nu als ploeg nodig hebben. Dat probeer ik te laten zien.”

Als ambitieuze voetballer van Te Werve, wat toen kampioen van de Derde Klasse werd, verkoos Felicia twee jaar geleden een avontuur bij de beloften van Sparta boven een hoofdstuk in Noordwijkerhout bij VVSB. ,,De stap was groot, maar ik wilde graag het profvoetbal in. Ik was heel sterk begonnen. Mijn eerste jaar was ik wat onbevangen, werkte ik iedere dag keihard en uiteindelijk werd ik topscorer. Het tweede jaar werd dat minder. Dan kreeg je een keer de kans en dan weer niet. Dat gaat in je hoofd zitten”, vertelde de jongeling.

Toen de Rotterdamse club hem eind vorig seizoen mededeelde dat hij opzoek moest naar een andere club, werd die teleurstelling ietwat verzacht door VVSB, dat opnieuw interesse toonde. ,,Daar was ik toen heel blij mee. Doordat zij het bij Te Werve ook al in mij zagen zitten, was het uiteindelijk een makkelijke keuze om deze stap te maken”, zei Felicia.

,,Ik was dan ook te wisselvallig”

Eenmaal op de Boekhorst was de moeizame periode alleen niet meteen afgesloten. De Noordwijkerhouters presteerden onder  ex-trainer Jack Honsbeek ver ondermaats. Ook Felicia had daardoor moeite zijn draai te vinden. ,,Het is lastig om heel zeker te zijn van jezelf, als niemand heel veel vertrouwen heeft. Daarbij kreeg ik niet zo veel minuten onder de vorige trainer. Ik was dan ook te wisselvallig”, stak Felicia z’n hand in eigen boezem.

Met de trainerswissel ging er voor Felicia een knop om. Zijn twee basisplekken in drie wedstrijden onder Meijers zijn een mooie stimulans voor de jongeling. ,,Het gaat zeker weten de goede kant op. Ik kan nog veel meer laten zien. Er is in ieder geval weer veel energie. Ook om alles te geven op training, want de trainer werkt met jongens die écht willen. Eigenlijk moet je als voetballer natuurlijk iedere dag hetzelfde kunnen brengen, maar soms is dat nou eenmaal lastig”, was de Haagse buitenspeler eerlijk.

BSO
Zijn opleiding pedagogisch medewerker en zijn stage bij een BSO geven Felicia buiten het veld de ‘positieve vibe’. Ook kan hij daarin zijn passie voor sport en voetbal goed kwijt. ,,We zijn een sport-BSO, dus ik voetbal regelmatig met de kinderen ja en dat vinden ze leuk. Ze kijken vaak tegen je op en dat is mooi om te zien, want ik ben zeker wel een kindervriend”, vertelde Felicia enthousiast.

Tegen Jong Sparta was het zaterdag voor Felicia zijn vierde optreden in de Noordwijkerhoutse basiself. Spelen tegen oud-teamgenoten geeft altijd een speciale lading. ,,Maar in het veld ben je geen vrienden meer, ook al kende ik iedereen op het veld. En ik heb ik met een groot deel ook nog wel redelijk wat contact”, was de rappe Hagenaar meteen duidelijk.

,,Het viel me wat tegen eerlijk gezegd.”

Wat dat betreft had Felicia misschien ook wat meer verwacht en gehoopt van zijn eigen optreden. ,,Het viel me wat tegen eerlijk gezegd. Ik had zeker meer uit mijn eigen spel kunnen halen. Het werd ook lastig doordat ik niet het juiste schoeisel aan had. Ik gleed wel vaak uit. Daar baal ik van, ik had gewoon pinnen aan moeten trekken.”

Toch kon er na afloop nog een glimlach af bij de aanvaller. ,,Een van de kinderen van mijn BSO was vandaag speciaal komen kijken. Dat vind ik wel écht leuk, dat hij dan met z’n ouders speciaal voor mij komt. Daarom wil ik er ook alles aan blijven doen om er met voetbal het beste van te maken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VVSB is relaxt en realistisch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA