Wat een groot feest in Rotterdam moest worden, is zondagmiddag uitgelopen op een gigantische teleurstelling. Feyenoord kon, zonder Dirk Kuyt in de basis, kampioen worden bij Excelsior, maar verloor op Woudestein met maar liefst 3-0. Daardoor verdedigt de formatie tijdens de laatste speelronde een voorsprong van nog slechts een punt op Ajax, dat met 4-0 won van Go Ahead Eagles.

Er leek voor de rust nog niet zoveel aan de hand voor de bezoekers. Tonny Vilhena, Terence Kongolo en Karim El Ahmadi waren dicht bij een treffer, maar misten het doel net. Het spelbeeld veranderde ook na rust niet echt. De thuisploeg kwam er bijna niet meer aan te pas, maar uit het niets stond het toch 2-0. Nigel Hasselbaink en Stanley Elbers waren verantwoordelijk voor de treffers. Ook de invalbeurt van Kuyt kon niets meer aan de achterstand veranderen. Ryan Koolwijk bracht met een mooie vrije trap de stand zelfs nog op 3-0. De Feyenoorders in vertwijfeling achterlatend.

Volgende week kan in de eigen Kuip alsnog de titel worden veiliggesteld. Er moet dan wel worden gewonnen van Heracles en Ajax mag dan niet winnen uit bij Willem II, waar het jaren geleden al eens de titel verspeelde.