Feyenoord en Dirk Kuyt zijn in de Eredivisie op miraculeuze wijze ontsnapt aan een nieuwe nederlaag. Met nog vijf minuten te spelen stonden de Rotterdammers met 3-1 achter. Maar Nicolai Jørgensen en invaller Michiel Kramer diep in blessuretijd bezorgden de koploper toch nog een punt: 3-3. Daardoor moet het de koppositie nu wel delen met Ajax, dat zondagmiddag wel won van SC Heerenveen: 1-0.

De middag begon al stormachtig voor de koploper. Sebastien Haller opende al na vier minuten de score voor de thuisploeg. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Kuyt zelf tekende twee minuten later al voor de gelijkmaker. Giovanni Troupee maakte vlak na rust de winnende treffer na een fout van Eljero Elia. Een onmachtig Feyenoord leek het tijd daarna het niet meer te kunnen keren. Totdat topscorer Jørgensen met zijn negende weer leven in de Rotterdamse harten blies.

Kramer werd daarna de man van de wedstrijd door met een kopbal toch nog een punt uit het vuur te slepen.