Dirk Kuyt en Feyenoord hebben in de Eredivisie zondagmiddag het eerste puntenverlies op het nippertje voorkomen. Op bezoek bij NEC leek de Rotterdamse koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel te komen. In blessuretijd maakte Michiel Kramer de winnende treffer. Dirk Kuyt maakte bijna de hele wedstrijd vol bij zijn ploeg en werd pas in de blessuretijd gewisseld

Hoewel de bezoekers de eerste kans creëerde, was het NEC dat al na acht minuten op voorsprong kwam via Mohamed Rayhi. De Rotterdammers hadden vervolgens moeite om het doel te vinden. Spits Nicolai Jørgensen deed uiteindelijk tien minuten voor tijd wat er van hem werd verwacht en maakte de gelijkmaker. Verder kwam de koploper leek het niet. Tot alsnog de winnende van Kramer binnenviel. Mocht Ajax winnen van ADO Den Haag later vandaag blijft het verschil vijf punten.