Feyenoord heeft thuis met 2-0 gewonnen van FC Utrecht en is daarmee een flinke stap dichterbij de landstitel gekomen. Voor de Rotterdammers scoorden Jens Toornstra en Eljero Elia. Dirk Kuijt kwam pas bij een veilige marge in het veld, zo’n tien minuten voor het laatste fluitsignaal van arbiter Higler. Utrecht werd van te voren als een lastig te nemen horde beschouwd. De nummer 4 van de Eredivisie draait een prima seizoen.

En het was ook geen gemakkelijke middag voor Feyenoord. De ploeg moest diep gaan, maar zo’n tien minuten voor tijd kon Elia de zege dus veilig stellen, met een zeer fraai schot uit een moeilijke hoek. Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van een punt op Ajax, dat later vandaag nog in actie komt, is de titel weer een stap dichterbij. In de blessuretijd scoorde Dirk Kuijt nog met een bekeken schot, maar Karim el Ahmadi maakte kort daarvoor een overtreding.

Zwolle
Django Warmerdam heeft met PEC Zwolle een flink nederlaag moeten incasseren op bezoek bij FC Groningen. De thuisploeg swingde bij vlagen zoals het dit seizoen zelden deed. De teller stokte uiteindelijk bij 5-1. Warmerdam deed aan Zwolse zijde 90 minuten mee. Door de nederlaag is PEC nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. Het gat met de nacompetitieplaatsen is met nog drie wedstrijden te spelen, evenzoveel punten.