width=

VVSB organiseert aankomende woensdag, 2 mei, de VIDB FIFA 18 cup in de eigen kantine. Het is de tweede keer dat de club meedoet aan het evenement dat een samenwerking is tussen WePlay Esports en Voetbal in de Bollenstreek.

Joost Bekkers, één van de organisatoren van de vorige editie, is vrij duidelijk over het evenement. Volgens hem genoot de jeugd de vorige jaargang met volle teugen van het toernooi en daarom was het vrijwel zeker dat het nog een keer zou gaan plaatsvinden.

,,Wij vonden het als evenementen-commissie zijnde een groot succes”, herinnert Bekkers zich. ,,Het was voor ons vooral leuk dat er veel jongens en meiden onder de leeftijd van zestien jaar meededen. Wij richten ons als commissie meer op de evenementen voor de iets oudere leden, daarom hebben we dit overgedragen naar de jeugdcommissie en gezegd dat ze het zeker nog een keer moesten doen.”

Finaledag
De deelnemers die de halve finales redden, zullen doorstromen naar de finaledag. ,,Door zo’n kwalificatie gaat het nog meer leven bij de kleintjes. Wij willen wat terug doen voor de jongste jeugd en dan is het leuk om te zien dat ze ook nog naar zo’n finaledag kunnen bijvoorbeeld. Dat maakt het competitie-element nog een stuk spannender.”

De maximale leeftijd bij de deelnemers zal weer op zestien jaar liggen bij VVSB. De club heeft ervoor gekozen om zo min mogelijk aanpassingen te doen aan het evenement ten opzichte van vorig jaar. ,,We hopen volgend jaar weer een FIFA Cup te kunnen doen. Het is leuk dat er steeds meer clubs uit de streek meedoen. Het gaat dan toch iets meer leven in de jeugd. Ik vind het een gaaf initiatief en we hopen dat het weer een succes wordt bij VVSB.”

Foto: Ruben Beukers

Lees ook: ‘Joep Wijnhoven wint eerste VIDB FIFA Cup 18 van het seizoen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)