Ter Leede plaatste zich dinsdagavond via een 2-1 overwinning ten koste van Jodan Boys voor de finale van de Districtsbeker West II. Op sportpark De Roodemolen had Ter Leede voldoende aan twee goals die al voor de thee vielen om de Goudse formatie van het lijf te houden. Hoewel de aansluitingstreffer al kort na de pauze viel, bleef het daar bij.

Zonder Robert Steemers en Ian van Otterlo, die beiden door Henk Wisman aan de kant werden gehouden, zag Ter Leede de gasten goed uit de startblokken komen. ,,We hadden inderdaad even tijd nodig om een paar aanpassingen te doen, maar vervolgens waren we voor de pauze heer en meester”, blikte Mike Boelee terug op het eerste bedrijf.

,,Via Rob Zandbergen die goed anticipeerde op een steekbal van Joey van den Berg kwamen we op voorsprong, waarna Jim Gillissen de 2-0 voor zijn rekening nam doordat er uitstekend druk werd gezet op de tegenstander. Daarmee lag de weg naar de finale halverwege al open voor ons. Toch werd het na de pauze nog even spannend.”

,,Geloof me, de focus ligt nu volledig op het restant van de competitie.”

Opportunistisch
Jodan Boys, dat aanstaande zaterdag in de competitie opnieuw in Sassenheim tegen Ter Leede aantreedt, wenste zich echter nog niet gewonnen te geven. Binnen het uur viel de aansluitingstreffer nadat een Goudse inzet via Bradley el Idrissi achter Ruben van der Does tegen de touwen belandde.

Boelee: ,,Dan weet je dat zij het opportunistisch gaan aanpakken in het laatste halfuur. Er hoeft maar één keer een bal verkeerd te vallen en je kunt weer opnieuw beginnen. Desondanks hebben we verder niets meer weggegeven. Integendeel, want in de slotfase hadden we de wedstrijd op de counter gewoon moeten beslissen. Achteraf maakt dat natuurlijk niet meer uit, maar toch. We zijn verdiend in de finale terechtgekomen en daar ging het om. Zaterdag beginnen we gewoon weer op nul.”

Schorsing
Veel woorden zullen er in de Ter Leede-kleedkamer na afloop overigens niet besteed zijn aan het bereiken van de finale waarin de rood-gelen het op zullen nemen tegen klassegenoot FC ‘s-Gravenzande. Aanstaande zaterdag staat immers de eerste van de drie nog te spelen competitieduels op het programma. Boelee die dit weekend zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit, is er dan om die reden niet bij.

,,Geloof me, de focus ligt nu volledig op het restant van de competitie. Daarbij is het lekker dat we vanavond gewonnen hebben van deze tegenstander. Dat geeft zelfvertrouwen voor zaterdagmiddag. Reken maar dat Jodan Boys, dat de tweede periode op zak heeft, eveneens graag de finale had gespeeld.”

,,Voor ons is dit natuurlijk leuk, maar wij hebben in tegenstelling tot hen op dit moment nog andere grote belangen. We zullen er zaterdag net als in de twee overige wedstrijden kneiterhard voor moeten vechten nu we het kampioenschap niet meer in eigen hand hebben. Drie keer winnen luidt de opdracht en dan maar hopen dat Volendam zich een keer verslikt. Daarvan is deze groep voldoende doordrongen.”

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Nieuwe Ter Leede-trainer per direct weg bij UVS’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)