Aan de uitslagen van Warmunda is momenteel geen touw vast te knopen. De Warmonders wonnen afgelopen zondag met 0-3 uit bij Kickers ’69. Prima einduitslag, dat staat buiten kijf. Maar misschien wel vreemd na de eerdere 2-6 nederlaag tegen Nicolaas Boys en de daarvoor makkelijke overwinning bij FC Aalsmeer.

Doelman Michael Christen begint te lachen als hij wordt geconfronteerd met de oprechte nieuwsgierigheid over de eerdere uitslagen van de derdeklasser. Hij heeft vrij rap zijn verklaring klaar liggen.

,,Vorige week tegen Nicolaas Boys (2-6) sloeg daadwerkelijk nergens op”, begint hij z’n betoog. ,,Alan Campfens maakt altijd prima analyses van de tegenstander. We weten waar we aan toe zijn. Maar we werden gewoon overrompeld. Na twintig minuten stonden we met 0-3 achter.”

,,We hebben die ploeg misschien toch onderschat. Vorig jaar wonnen we nog makkelijk van ze. We gingen persoonlijk de fout in, zeikten te veel op elkaar. Dat was tegen Kickers niet het geval.”

,,Hij heeft het in onze hoofden een mentaliteit gekregen dat een wedstrijd twee keer vijftig minuten duurt en niet twee keer vijfenveertig.”

,,Nu stonden we beter. We lieten Kickers uitrazen en zijn zelf geduldig op zoek gegaan naar een goal. Nu liepen ze juist bij de tegenstander met pijntjes en lagen ze bij één voetbeweging van onze kant al met hun kont op de grasmat.”

Het is een spelsysteem waar coach Campfens op gehamerd heeft. Vooral het fysieke aspect. De trainingsintensiteit is de afgelopen tijd opgeschroefd bij de derdeklasser en daar moet het elftal nu de vruchten van plukken. De 0-3 via twee goals van Chafik Belmamoune en een treffer van Koen Mastemaker bewijzen dat.

Fitheid
,,Omdat we fitter zijn geworden kunnen we vaak de tegenstander ook nog in de laatste minuten pijn doen. Hij heeft het in onze hoofden een mentaliteit gekregen dat een wedstrijd twee keer vijftig minuten duurt en niet twee keer vijfenveertig. Dat je dus elk moment scherp bent. Ook als het spel even stil ligt of in de absolute slotfase.”

En dat is voor de derdeklasser misschien eventjes wennen. Ook voor Christen zelf die inmiddels de dertig is gepasseerd. ,,Ja, kleine spierpijntjes levert dat wel op”, lacht de doelman. ,,Maar het gaat goed in de eerste duels. Dat ik nu de nul heb kunnen houden is voor mij fijn.”

,,Tja, we waren vierdeklasser, maar blijkbaar had ik daar geen vrienden mee gemaakt.”

Zeker na de 2-6 nederlaag tegen Nicolaas Boys beaamt de goalie ook. Al vond hij zelf dat hij niet veel aan die nederlaag kon doen. ,,Ik reflecteer mijn eigen prestaties na de wedstrijd aan de prestaties van het elftal. Wat had ik beter kunnen doen? Ik denk dat ik bij vijf van de zes goals tegen Nicolaas Boys weinig anders had kunnen doen.”

,,De coaching is verzorgd geweest, ik heb kunnen meevoetballen. Wat kan ik dan anders doen? Ik ben gewoon daarna met de zelfde instelling het veld in gegaan, scherp zijn. Tegen Aalsmeer hield ik ook de nul, dus waarom zou het na de wedstrijd van Nicolaas Boys niet meer kunnen?”

Nummer één doelman
Christen heeft in ieder geval z’n plekje onder de lat weer gevonden in Warmond. Vorig jaar stond bijvoorbeeld Dennis Keikes of Arthur van Dam vaak op doel. ,,Ik heb veel last gehad van blessures”, blikt de goalie terug.

,,Van een schouderblessure tot m’n knie. Het jaar daarvoor keepte ik ook minder omdat ik in de voorbereiding twee weken op vakantie was. Tja, we waren vierdeklasser, maar blijkbaar had ik daar geen vrienden mee gemaakt. Goed, dat is verleden tijd. Nu heb ik mijn plekje weer en gaat het prima.”

Archieffoto: Jeanette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude