Florian Wolf heeft op z’n zachtst gezegd een volle agenda. Op de vrijdagavonden zit hij als assistent-trainer op de bank bij Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie, op de zaterdagen als hoofdtrainer van de beloften van Almere en op de zondagen is hij de eindverantwoordelijke van SJC. Elke dag van het weekend staat bij Wolf in het teken van voetbal. Het spelletje waar hij zoveel plezier aan beleeft en waar hij zich als trainer tot het uiterste dwingt. 

Vrijwel uit het niets kondigden de Almeerders begin augustus aan dat Wolf de hoofdtrainer zou worden van het jong-team. De oefenmeester werkte in het verleden in de jeugdopleidingen van AZ, Sparta Rotterdam en FC Volendam, maar liet de ‘BVO-deur’ achter zich, omdat hij als hoofdtrainer een eerste elftal wilde trainen. Daarom zocht hij zijn heil in het amateurvoetbal. Daar maakte hij indruk en uiteindelijk via Legmeervogels kwam hij in de Bollenstreek terecht bij SJC.

Toch wilde de oud-trainer van Legmeervogels meer. Het trainerschap bij SJC was een bevestiging voor hem dat hij op de goede weg was. Toen plotseling een vacature vrij kwam bij Jong Almere City, greep hij zijn kans. De oude trainer, Ivar van Dinteren, vertrok naar FC Cincinnati om assistent-trainer te worden van Ron Jans in de MLS en dus waagde Wolf een poging.

,,De situatie zoals die nu is, is niet ideaal, maar ik verwacht ook niet dat het de komende vier tot vijf jaar zo zal zijn.”

,,We hebben vier gesprekken met elkaar gehad. Ik denk dat het in totaal twee weken geduurd heeft”, doet hij een boekje open over de onderhandelingen. ,,Ik heb het altijd al leuk gevonden om met jonge spelers te werken, want dat heb ik in het verleden ook al gedaan. Mijn ambitie was om hoofdtrainer te zijn bij een eerste elftal en daarom koos ik een paar jaar geleden bewust voor het amateurvoetbal. Toen de baan bij Almere vrijkwam, greep ik m’n kans. Assistent-trainer van het eerste elftal en trainer van de beloften worden, is een mooie job. Ook eentje die niet voor het oprapen ligt.”

Steun van het thuisfront
Na een goed gesprek te hebben gehad met de Noordwijkers ging de jonge oefenmeester er volledig voor. ,,Als SJC het niet had gewild, dan had ik het ook niet gedaan.” Ook zijn gezin steunde hem in zijn keuze. ,,Ik weet dat er een hoop vrije tijd verdwijnt, maar dit was voor mij een enorm grote kans. De situatie zoals die nu is, is niet ideaal, maar ik verwacht ook niet dat het de komende vier tot vijf jaar zo zal zijn. Het gaat wel wat rustiger worden in de toekomst.”

,,Ik denk dat drie tot vier ploegen om de titel gaan spelen en daar zitten wij niet bij.”

In de Derde Divisie zaterdag is Wolf uitstekend gestart. Met zijn elftal won hij op de eerste speeldag van ONS Sneek met ruime cijfers (6-0). Komend weekend mag hij hetzelfde kunstje proberen te flikken met de zwart-witten, want op zondagmiddag start het seizoen voor de degradant. Op bezoek bij Alcides moet de start van een mooi jaar plaatsvinden.

Geen titelkandidaat
,,Wij zijn klaar voor de competitie”, klinkt de trainer zelfverzekerd. ,,Ik heb het gevoel dat wij in de voorbereiding heel veel goede dingen hebben gedaan. We gaan met de week vooruit en ik ben erg tevreden over wat ik heb gezien. Met Alcides treffen we een ploeg die we in de voorbereiding nog niet zijn tegengekomen. Zij hebben enorm veel lengte in de ploeg, dus het zal een fysieke strijd worden. Daar zijn we nog niet op getest, dus anderzijds zijn we nog niet helemaal klaar voor de competitie.”

De hoofdklasser haalde de nodige spelers binnen en dus is het de vraag wat men aan Sportpark Lageweg kan verwachten. De dertiger tempert in ieder geval de verwachtingen. ,,Ik denk dat drie tot vier ploegen om de titel gaan spelen en daar zitten wij niet bij. Ik hoop wel dat we in de tweede of derde periode iets kunnen winnen. Dat is namelijk wel iets waar we voor gaan. In het voetbal speel je om te winnen, dus wij willen dan ook wat winnen. Het kampioenschap is niet realistisch. Dan moet alles wel héél snel op z’n plek vallen bij ons. In het begin van het seizoen moeten wij gewoon onze puntjes pakken en dan zien we het wel.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Martins: ,,Ik wil de rol van Bekooij overnemen”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)