In plaats van ‘de laatste der mohikanen’ is Victor Schipholt ‘de laatste der Noordwijkerhouters’ bij VVSB. De multifunctionele speler verlaat De Boekhorst aan het einde van het seizoen om meer aan spelen toe te komen. Die kans acht hij bij SJC het grootst. Onder de nieuwe trainer, Florian Wolf, hoopt hij zich te ontwikkelen en dus kiest hij na zestien jaar VVSB, voor zichzelf. ,,Vertrekken was wel een dingetje, maar het perspectief bij SJC was het beste”, zegt hij daar eerlijk over. 

Lang hoefde Schipholt overigens niet na te denken over zijn overstap naar de Lageweg. Op het trainingskamp in Spanje gaf hij bij zijn huidige club aan te willen vertrekken en toen ging het snel. Nog geen week nadat hij besloten had om te vertrekken bij de tweededivionist stond SJC op de stoep.

Florian Wolf
,,Er waren wel meerdere clubs die interesse hadden, maar bij SJC had ik verreweg het beste gevoel. De gesprekken met Florian Wolf waren positief en daardoor werd ik enthousiast. Hij bracht zijn passie voor het spelletje goed op mij over en ik kreeg de indruk dat hij echt verstand had van het spelletje.”

,,Ik wil in ieder geval niet bekend staan als een clubhopper.”

Niet alleen de passie van Wolf gaf de doorslag voor de rechtsback. Met name de indruk die de oefenmeester maakte bij de VVSB’er was een schot in de roos. ,,Hij wist echt alles van mij. Hij had zich goed voorbereid en dat sprak mij enorm aan. In de gesprekken kwam hij als persoon ook prettig over en dus had ik weinig moeite om de knoop door te hakken.”

Speeltijd en ontwikkeling
Een bewuste keuze dus voor de Noordwijkerhouter. Bij SJC lonkt er perspectief, maar dat is niet de enige reden. Ook de club zelf spreekt de twintiger aan. ,,Ik was wel op zoek naar zo’n soort club”, is hij eerlijk. ,,SJC staat toch bekend om gezelligheid en de ambiance die er rondom de wedstrijden is. Uiteindelijk doe je het daar als voetballer toch voor. Het is voor mij ook een bekende club. In de jeugd heb ik er regelmatig tegen gespeeld, het is dicht bij huis en ik weet wat ik er kan verwachten.”

,,Als je op de trainingen tegenover een Mo El Osrouti of een Tommy Bekooij staat, dan leer je daar van.”

De logische vraag is dan: is een terugkeer bij VVSB in de toekomst een optie? Schipholt heeft een paars-geel hart en speelt er al sinds zijn vijfde. ,,Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik ben sowieso niet iemand die heel erg in de toekomst kijkt. Wie weet heb ik het wel onwijs naar mijn zin bij SJC. Waarom zou je dan weg gaan? Voor mij is het in eerste instantie belangrijk om aan spelen toe te komen en mezelf te ontwikkelen. Ik wil in ieder geval niet bekend staan als een clubhopper.”

Bekooij en El Osrouti
In Noordwijk zullen ze in ieder geval een getergde speler tegen komen. Een speler die er alles aan wil doen om te slagen bij de zwart-witten. Vol ambitie zal hij komende zomer aansluiten bij de ploeg van Wolf. ,,Je moet soms ook realistisch zijn. Bij VVSB was de kans op speeltijd gewoon enorm klein. M’n grootste concurrent was Richelo Fecunda en die heeft in de tussentijd honderd duels voor de club gespeeld.”

,,Ik denk alleen wel dat ik mezelf de laatste jaren heb ontwikkelt in de selectie daar. Als je op de trainingen tegenover een Mo El Osrouti of een Tommy Bekooij staat, dan leer je daar van. Bij SJC kan ik mezelf op een mooi niveau verder ontwikkelen en dat hoop ik dan ook te doen. Dat de club op zondag gaat spelen is voor mij geen probleem. VVSB was ook altijd een zondagclub en daar ben ik aan gewend geraakt.”

Foto: SJC

Lees ook: ‘Polak vindt uitdaging voor komend seizoen: ,,Is hij daar niet te hard voor?”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)