FC Lisse had op bezoek bij RVVH maar één wens: met winst de eerste seizoenshelft afsluiten en enigszins aansluiting vinden bij de onderkant van de middenmoot. Dat lukte niet. Het werd in Ridderkerk 1-1. ,,Persoonlijk ben ik hier niet tevreden mee, omdat ik vind dat we de eerste helft meer afstand hadden moeten nemen. Toen waren we veel beter”, zei Koen Fokkema. ,,Er waren ook jongens die vonden dat we goed weg kwamen, omdat we de laatste fase onder druk stonden.”

,,Het is zonde, want bij winst hadden we er iets beter voor gestaan”, vervolgt Fokkema. ,,Het is weer zo’n wedstrijd waarmee we niet echt veel kunnen. We hebben de eerste seizoenshelft veel te weinig punten gepakt. Dat had niet zo hoeven zijn. Een aantal wedstrijden hebben we onterecht verloren, maar we hebben ook te weinig gebracht.”

Punt achter zetten
FC Lisse kende een bewogen eerste seizoenshelft. Kort op het overlijden van elftalleider Han de Haan volgde het vertrek van coach Arjan van der Laan naar het Nederlands vrouwenelftal. ,,Het is onrustig geweest en natuurlijk heeft dat niet geholpen”, vertelt Fokkema. ,,Maar op gegeven moment moet je daar een punt achter zetten. Feit is dat we geen enkele keer twee wedstrijden op rij hebben gewonnen en bovendien thuis zonder zege zijn gebleven. Met die statistieken in het achterhoofd ga je nooit bij de eerste zeven spelen, terwijl dat wel de bedoeling was. Er gingen teveel dingen mis op het veld.”

Onder de nieuwe trainer Robbert de Ruiter zijn de prestaties licht verbeterd, maar toch merkt Fokkema dat Lisse nog zoekende is. ,,Het is nog zoeken naar automatismen. We hebben de afgelopen zes of zeven jaar altijd 4-3-3 gespeeld. Als echte buitenspeler zou ik het liefst met drie spitsen spelen, maar de keuze van de trainer begrijp ik wel. Hij wil een mannetje meer op het middenveld hebben en daar sterker staan.”

Overigens kon Fokkema persoonlijk terugkijken op een geslaagd optreden. Los van zijn aandeel bij de goal. Fokkema’s voorzet werd door RVVH-verdediger Vereecken in eigen doel gewerkt. ,,Ik vond dat ik er lekker inzat. Rik Vermeulen speelde als spits en dat was lekker. Hij is toch een aanspeelpunt. Maar zelf moet ik ook wennen aan het systeem. Ik heb mijn hele leven 4-3-3 gespeeld.”

Topfit
Toch zijn er voor Fokkema ook lichtpuntjes. Zijn fysieke gesteldheid bijvoorbeeld. ,,Ik ben topfit en zit lekker in mijn vel. Ik heb maar één kleine blessure gehad en elke wedstrijd gespeeld. Wat dat betreft is het seizoen wel geslaagd tot dusver. Gelukkig wel, het moest maar een keer afgelopen zijn met die blessures.”

De vraag is of Fokkema ook volgend seizoen op Ter Specke te bewonderen valt. ,,Ik heb een eerste beginnend gesprek gehad. Er is nog geen beslissing gevallen.” Dat Lisse niet al te beste papieren heeft voor de Tweede Divisie is niet iets wat Fokkema zwaar laat wegen in zijn besluit. ,,Dat vind ik lastig te zeggen. Bij een andere club weet je ook niet zeker of je in de Tweede Divisie gaat spelen. Ik zit hier nu zes jaar en heb het hartstikke naar mijn zin. Ondertussen heb ik alweer zo’n 140 wedstrijden voor FC Lisse gespeeld.”

Tot slot, hoe duidt Fokkema de kansen van Lisse op een ticket voor de Tweede Divisie? ,,Ik denk dat het heel lastig gaat worden. We moeten gewoon een serie met winstpartijen neerzetten. Dat moet echt gaan gebeuren.”

RVVH – FC Lisse 1-1 (0-1). 27. Vereecken 0-1 (eigen doelpunt), 77. Barradas 1-1

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel, Valk, Filippo (46. De Vries), Rauws, Rifai, Van Heulen, Monteny, Vermeulen (58. Cijntje), Fokkema (88. Van Zanten)

Foto: Orange Pictures

Samenvatting RVVH TV
[youtube id=”iupy8L24Ebw” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)