Het belooft komende zondag een heerlijke voetbalmiddag te worden op de Elsgeest, de thuishaven van Foreholte, waarbij de liefhebbers hun geluk niet op kunnen. De hoofdmacht ontvangt Laakkwartier, de koploper van de Tweede Klasse C. Daarnaast staat het Edwin van der Sar Toernooi op de rol, een sterk bezet jeugdtoernooi. ,,Het wordt volle bak zondag, met een schitterende entourage”, stelt organisator Gert Bol

Het Edwin van der Sar Toernooi viert zondag zijn 10-jarig jubileum. ,,Edwin is natuurlijk bij Foreholte begonnen en heeft veel voor de club betekend”, vertelt Bol. ,,Tien jaar geleden hebben we besloten iets terug te doen.”

Vier BVO’s
Het is niet zo dat er vanwege de jubileumeditie extra wordt uitgepakt. ,,Nee, het toernooi en de organisatie staat. We doen het net als andere jaren. Alleen hebben we dit jaar in plaats van twee, vier deelnemende BVO’s.” Ajax, FC Utrecht, ADO Den Haag en Sparta komen met hun tweedejaars E-junioren, ook wel U11 genoemd. Zij gaan de strijd aan met tien amateurclubs, die hun eerstejaars D-junioren (U12) de wei insturen. ,,De D1 van volgend seizoen”, benadrukt Bol. Ook diverse regioclubs zijn van de partij. ,,Clubs als FC Lisse, Noordwijk en SJC doen bijna elk jaar mee. Edwin heeft natuurlijk ook wat met de Bollenstreek.”

Het spektakel begint zondag om 09.00 uur. De openingswedstrijd is Foreholte – Ajax. De finale is om 15.00 uur. Op het toernooi worden ook de drie beste keepers gekozen. De deskundige jury bestaat uit Joe van der Sar (de zoon van) en Stan van Bladeren, twee jeugdkeepers van Ajax. Bol verwacht spektakel. Niet alleen van de BVO’s, maar ook van de amateurclubs. ,,Er zit een jaartje verschil tussen, waardoor de amateurclubs doorgaans prima mee kunnen komen. Het toernooi is een mooi meetmoment en een prima kans om de D1 van volgend seizoen al in actie te zien.”

Klik hier voor meer informatie

Foto: website Foreholte


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen