Foreholte heeft zondag een mindere beurt gemaakt in de strijd om de titel. De kersverse winnaar van de tweede periode speelde met 1-1 gelijk tegen het in de onderste regionen verkerende HVV. De achterstand op koploper TAC ’90 groeide tot drie punten. Die ploeg is volgende week in Den Haag de tegenstander.

HVV staat twaalfde, maar Foreholte was gewaarschuwd. De roemruchte club verloor in 2015 nog geen enkel duel. Foreholte-coach Marcel IJzendoorn was dan ook op zijn hoede. ,,HVV heeft de punten hard nodig en gaat alles in het werk stellen om dat voor elkaar te krijgen. Er gaan nog wel meer ploegen sneuvelen tegen deze ploeg kan ik je verzekeren.”

Wereldredding Van Schie

Foreholte had gedurende grote delen van de eerste en tweede helft het initiatief. Het probleem was de eindpass in een druk strafschopgebied van HVV, waar soms geen doorkomen aan was. Het had zelfs nog kunnen gebeuren dat de ploeg uit Den Haag op voorsprong was gekomen. Een wereldredding van Niels van Schie voorkwam dat. Na alle pogingen van Foreholte om de felbegeerde voorsprong te nemen, diende zich vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid aan. Een strafschop.

HVV-keeper Daniel Voskamp de grote uitblinker, keerde de inzet van Wouter Vlasveld met gemak. ,,Ja dat was balen”, zei de verdediger. ,,Normaal gesproken schiet ik ze altijd hoog in. Voskamp bleef lang staan en dat bracht mij in verwarring, waardoor ik hem te slap inschoot.”

Het zat Vlasveld danig dwars in de rust dat hij zijn ploeg niet op voorsprong had geschoten. Het was een terechte beloning geweest voor het harde werk. Koste wat het kost wilde Vlasveld zijn fout goedmaken. Hij nam zich voor om herhaaldelijk mee naar voren te gaan en de ploeg op sleeptouw te nemen. Zijn wens kwam uit en hoe. Een scherp aangesneden vrije trap van Rik Grondel bij de tweede paal werd een prooi voor Vlasveld. Een schitterende goal die ook Voskamp te machtig was.

Voetbalgevecht

Foreholte ging vervolgens in het laatste halfuur op zoek naar de 2-0. Er ontstond een waar voetbalgevecht met veel ophoudingen en kleine blessures. Veel fysiek geweld en over en weer uitbraken leverden veel spanning op. HVV kwam op gelijke hoogte in de 82e minuut door Alex Youngman, die geheel vrijstaand de korte hoek zocht: 1-1. Een fikse domper voor de ploeg van IJzendoorn die de overwinning uit zijn handen zag glippen. De stand bleef in evenwicht na van beide kanten nog wat schermutselingen.

IJzendoorn was teleurgesteld ,,Na de goal van Wouter dacht ik echt dat we de overwinning naar ons toe zouden trekken. Na de gemiste penalty bleef mijn ploeg de tweede helft zoeken naar de opening en werd daarvoor beloond. In de rust heb ik aanvallend gewisseld, een verdediger eruit en een extra middenvelder erbij, om toch te forceren. Het is jammer dat we toen niet door konden drukken. Ik had niet verwacht dat we nog een goal tegen zouden krijgen. Dat het dan een minuut of acht voor het einde dan toch nog gebeurt is heel jammer.

,,Het is ook lastig spelen tegen een team dat aan een goede reeks bezig is en aantal wedstrijden al niet heeft verloren. Aan de andere kant moet ik zeggen dat we het zelf hebben laten liggen. We hebben eigenlijk ook te weinig gebracht. Al met al heeft HVV misschien wel een terecht puntje gepakt vandaag.”

Foreholte – HVV 1-1 (0-0).

Foreholte: Van Schie, Vincenten (45. Geerlings), Vlasveld, Dickhoff, Schinkelshoek, Jongbloed, Bleijswijk, Lemmers, Luigies, Arroyo, Grondel (80. Schiebroek)