Foreholte beleefde op bezoek bij Wilhelmus een déjà vu. In maart kwam de Voorburgers in de tweede helft van 0-3 terug tot 3-3. Gisteren ging het opnieuw fout in de slotfase. Foreholte gaf een 2-0 voorsprong uit handen en moest genoegen nemen met 2-2. ,,Dit is een kater”, zei trainer Marcel IJzendoorn.

IJzendoorn zat flink met de remise in zijn maag. ,,Vooropgesteld: ik moet de jongens een compliment over de strijdlust maken en ik heb veel pluspuntjes gezien. Maar we moeten echt slimmer worden. Wat bezielt je om in de 92e minuut in balbezit iets tegen de scheidsrechter te roepen? Als we de bal naar voren hadden getrapt was het klaar geweest. Nu geeft hij een vrije trap tegen, pompen ze de bal er nog één keer in en valt die 2-2. Echt ongelooflijk.”

Prima organisatie

Lange tijd was er voor Foreholte geen vuiltje aan de lucht. Door goals van Rick Grondel en Jelle Geerlings werd in de eerste helft een 2-0 voorsprong genomen. ,,We speelden gewoon goed, de organisatie stond prima”, vertelt IJzendoorn. ,,In het eerste kwartier na rust ging het gelijkop en kregen we nog een grote kans.”

,,In de slotfase gingen zij opportunistischer spelen. Zij hadden ook meer lengte”, vervolgt IJzendoorn. Twaalf minuten voor tijd viel de 1-2. Wederom kreeg Foreholte vervolgens een grote kans. Rick Grondel miste 1 op 1 met de keeper van Wilhelmus. De rekening voor die misser werd in blessuretijd gepresenteerd.

Foreholte bleef wel voor de zesde competitiewedstrijd op rij ongeslagen. ,,Bij winst hadden we derde gestaan, nu vijfde. We komen van ver: van nacompetitie voor degradatie naar een plek in de top vijf. Daar mag ik niet ontevreden over zijn.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra