De spelvreugde, het juichen bij de goals, de lach op de gezichten van de mensen op de tribune en de weddenschap voor het aantal gescoorde goals tussen Sam Lemmers en Toni Arroyo. Het zijn een paar kleine dingen die op dit moment alles zeggen over het Foreholte van dit moment. De Voorhouters zitten heerlijk in hun vel en lieten Wilhelmus met een dikke nederlaag (4-0) naar huis gaan. Zo is de Voorhoutse ploeg nog altijd foutloos in de eerste vier wedstrijden in de Tweede Klasse.

Maar was de 4-0 overwinning op de ploeg uit Den Haag dan ook gelijk de beste wedstrijd onder het bewind van Frank Bloemheuvel? De coach zelf moest er even over nadenken, maar vond uiteindelijk van niet. „Ik heb mijn team wel beter zien voetballen.’’

Kritisch
Daar was middenvelder Ivo Smits, die met een goal belangrijk was voor Foreholte en tevens werd verkozen tot man of the match, het ook mee eens. Aan de bal kan de Voorhoutse ploeg nog meer rust in het team krijgen. „Als we aan de rechterkant zijn, blijven we daar vaak ook en proberen we een actie te maken. Soms moeten we juist proberen om het spel te verleggen. Daar ligt voor mij en de andere middenvelders ook de taak om dat soort ballen op te eisen.’’

„Volgende week hebben we eerst Laakkwartier op het programma. Daar hebben we het uit altijd lastig tegen.”

Het leek er wel op dat de thuisploeg volwassener aan het worden is. Al vroeg in de tweede helft stond de 3-0 op het scorebord, maar Foreholte bleef als ploeg zijn taken uitvoeren en dat terwijl er dan toch ook vaak wat makkelijker over een tegenstander wordt gedacht. Bloemheuvel was daar zelf zeer tevreden mee.

„We waren verdedigend sterk, deden als team ons werk en we maakten veel vuile meters voor elkaar. Dat was vorig seizoen uiteindelijk onze valkuil. Toen begonnen we in dezelfde periode ook goed, maar werden we op een gegeven moment laconiek aan de bal en bij balverlies lieten we onze mannetjes lopen. Dat willen we nu voorkomen.’’

Jelle Veenvliet probeert de tegenstander het voetballen moeilijk te maken

Maar gezien de fel coachende Bloemheuvel langs de kant en de kritische woorden van eigenlijk alle spelers, die vinden dat er voetballend nog een schepje bovenop kan, lijkt het erop dat de Voorhouters er in ieder geval alles aan gaan doen om dit niveau vast te houden. „Daar ga ik ze ook op een bepaalde manier op wijzen, want dat moeten ze blijven beseffen’’, zei de ex-trainer van ARC nog maar eens met serieuze ondertoon. 

In de eerste helft was het Foreholte die de bal had en dicteerde. Al snel werd er een opening gevonden en na een mooie combinatie werd Smits bereikt, die vervolgens simpel om de keeper heen dribbelde en de 1-0 maakte. 

„Ik heb het programma bekeken van de komende vier wedstrijden die nog meetellen voor de eerste periode…”

Arroyo verdubbelde aan het einde van de eerste helft de score uit een penalty en vlak na rust was het de spits die met een kopbal ook de 3-0 maakte. Stan Spies mocht halverwege het tweede bedrijf na een mooie aanval zijn eerste goal voor het eerste van Foreholte maken.

Eerste periode
Volgens Smits moeten de Voorhouters nu vol voor de eerste periode gaan. „Ik heb het programma bekeken van de komende vier wedstrijden die nog meetellen voor de eerste periode… Als we realistisch zijn, ligt die mogelijkheid er natuurlijk wel.’’

Bloemheuvel was daarentegen wat voorzichtiger. „Volgende week hebben we eerst Laakkwartier op het programma. Daar hebben we het uit altijd lastig tegen, dus dat wordt weer een uitdaging’’, was de coach weer op zijn hoede voor onderschatting van zijn ploeg.

Foreholte – Wilhelmus 4-0 (2-0): 10. Smits 1-0, 37. Arroyo (strafschop) 2-0, 49. Arroyo 3-0, 62. Spies 4-0. 

Foreholte: Guijt, Van Dam, Veenvliet, Van der Zwaan, Roffelsen, Bloemendaal, Smits (80. C. Brabander), Geerlings, Spies, Arroyo, R. Brabander (76. Drewes)

Foto’s: Jeannete Kloet

Lees ook: SJC krijgt een ‘zesje’ na testcase in Bussum

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)