Trudy van den Berg

De resultaten van de regioclubs uit de Tweede en Derde Klasse zijn vooralsnog wisselend. Zaak dus om daar een constante factor in te vinden. 

Het probleem van Foreholte zit ‘m vooralsnog niet in thuiswedstrijden. De Voorhouters pakten op de Elsgeest zeven punten uit drie duels. Na de remise tegen Meerburg werden eerst RVC ’33 (4-1) en zondag ook Donk (4-0) ruim verslagen. Nu is het tijd om ook op vreemde bodem te gaan winnen, want dat lukte Foreholte nog niet dit seizoen. De derde kans volgt bij promovendus Den Hoorn, de huidige nummer vier. Daarmee staan de Delftenaren een plekje hoger dan Foreholte. Het verschil bedraagt een punt.

Den Hoorn en Teylingen troffen elkaar vorig seizoen in de nacompetitie en promoveerde beide. Waar het Den Hoorn een niveau hoger direct goed afgaat, hebben de Sassenheimers wat aanpassingsproblemen. Teylingen staat met drie punten voorlaatste. De start was met een overwinning op RKDEO nog prima, maar daarna volgden vier nederlagen. Zondag bij Groeneweg (4-0) stelde Teylingen zwaar teleur. ,,We moeten eerst naar onszelf kijken en zeker niet naar een ander wijzen”, stelde Jaap Zwetsloot. Tegen Concordia kan de daad bij het woord worden gevoegd.

Broodnodig
In de Derde Klasse presteren Van Nispen en Warmunda ook wat wisselvallig. Beide ploegen wonnen hun eerste twee duels, maar gingen vervolgens twee keer onderuit. Van Nispen staat inmiddels op negen uit vijf. De zege bij Alphen was broodnodig om bovenin mee te blijven draaien. Koen Damen kroonde zich tot matchwinner. Van Nispen, de huidige nummer vijf, wacht zondag opnieuw een zware dobber, hoewel de stand wellicht iets anders doet vermoeden. Degradant Voorschoten ’97 staat voorlaatste, maar heeft nog wel twee duels tegoed. De Voorschotenaren werden vooraf getipt als een kandidaat voor de bovenste plaatsen.

Een duels van de duels die Voorschoten ’97 nog tegoed heeft, is tegen Warmunda. De Warmonders staan keurig in de middenmoot. Niet slecht als promovendus, maar na de prima start was er wellicht op wat meer gehoopt. Zondag wacht pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste werd met goed gevolg afgesloten tegen Nicolaas Boys (2-0). Komende zondag reist FC Aalsmeer af naar Warmond. De huidige nummer zes heeft twee punten meer en kan dus bij een driepunter worden gepasseerd door Warmunda.

Foto: Trudy van den Berg

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)