Door een 3-0 zege bij Foreholte is Ter Leede doorgedrongen tot de achtste finale van de Districtsbeker. Tegenstander wordt Excelsior Maassluis of VOC. Van het krachtsverschil was weinig te merken de eerste helft. De tweede helft zat de wedstrijd al snel in het slot. Ter Leede had slechts drie minuten nodig om de genadeklap uit te delen.

Op het duel waren zo’n 700 toeschouwers afgekomen. Foreholte presteert goed onder coach Marcel IJzerdoorn. In de competitie is zijn ploeg al 5 wedstrijden ongeslagen. Tegen de twee klassen hoger spelende gemeentegenoot was het in principe een strijd van David tegen Goliath, maar toch had Foreholte hoop. In de vorige ronde moest tenslotte ook eersteklasser Woerden eraan geloven.

De ploeg van IJzerdoorn gaf vanaf het eerste fluitsignaal vol gas en kroop niet in de verdedigende stellingen. Het ging op zoek naar de goal. Die viel echter na een halfuur aan de andere kant. De eerste grote kans was gelijk raak voor Ter Leede. Jonathan Robertsen scoorde in de rebound, nadat de bal eerst de paal had getoucheerd: 0-1. Ter Leede had wat het wilde, de voorsprong.

Toch was Henk Wisman niet helemaal tevreden. ,,Na de 0-1 van Jonathan Robertsen hadden we door moeten pakken. Dat deden we niet door onnauwkeurig spel en een gebrek aan scherpte. Daar heb ik ze wel even attent op gemaakt in de rust.” Wisman werd op zijn wenken bediend, zou later blijken.

Dat Foreholte op achterstand kwam was voor aanvoerder Tom Bleijswijk een domper. ,,Jammer dat die goal viel. We waren helemaal niet de mindere ploeg. We hebben zelfs een paar mogelijkheden gekregen. Maar dan zie je dat Ter Leede aan een kans genoeg heeft. Het was in mijn ogen een leuke wedstrijd om te zien en we waren zeker gelijkwaardig de eerste helft.”

Overrompeld

Dat kreeg echter geen vervolg voor Foreholte in de tweede helft. Die was net drie minuten oud en toen stond het scorebord op 0-3. In drie minuten tijd werd de ploeg van IJzerdoorn overrompeld. Verantwoordelijk daarvoor was Robert Steemers. De flankspeler was tweemaal ongrijpbaar en toonde zijn souplesse. Eerst bediende hij Vincent Ammerlaan, die koppend de 0-2 maakte. Twee minuten later kapte Steemers twee man uit en schoot in de verre hoek raak 0-3.

Steemers over zijn acties. ,,Wij kwamen nu wel scherp uit de kleedkamer. Onze trainer had daar weinig woorden voor nodig in de rust. We waren gelijk bij de les. Ik kon in korte tijd tweemaal een actie goed uitvoeren en Vincent in stelling brengen. Vlak daarna scoorde ik zelf. Eigenlijk hadden we nog verder uitlopen, maar dat deden we niet helaas. Foreholte had niets te verliezen. Wij moesten deze wedstrijd winnen en hebben dat gedaan.”

Bleijswijk accepteerde het verlies. ,,We wisten dat we de minder voetballende ploeg zouden zijn. Maar je ziet dat je als team met veel strijd veel kan compenseren. Het is zonde dat we het in twee minuten weggeven vlak na rust. De eerste helft was het een wedstrijd waarin we nog aardig wat kansen hebben gehad. De kansenverhouding was in evenwicht en we waren  minimaal gelijkwaardig. We hebben er alles aan gedaan om wat neer te zetten vandaag tegen een goede tegenstander. Eigenlijk hadden we een goal moeten maken vandaag. Maar goed, als we dan toch moeten verliezen dan maar tegen Ter Leede.”