Voor de liefhebbers van de Toto is Foreholte een relatief veilig gokje. Vooralsnog houden de Voorhouters het overzichtelijk. Namelijk op eigen bodem de punten veroveren. Zondag was het niet anders. Na een moeizame eerste helft werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen van Wippolder. ,,We zijn de tweede helft 3-4-3 gaan spelen en zijn toen heer en meester geweest.”

Foreholte, uit en thuis, het is dit seizoen een wereld van verschil. Op de eigen Elsgeest werden tien van de tot dusver elf behaalde punten veroverd. ,,Als de statistieken uitwijzen dat je uit geen punten haalt, wil iedereen een verklaring hebben. Of gaat iedereen zoeken naar iets”, vertelt coach Marcel IJzendoorn. ,,Eerlijk gezegd denk ik niet dat dat er is. Ik vind dat we maar één wedstrijd echt slecht hebben gespeeld, dat was vorige week uit bij Den Hoorn. In die andere uitwedstrijden viel er zeker meer te halen.”

foreholte-zo1-wippolder-zo1-4                                                    Sam Lemmers juicht na zijn winnende goal

Tegen Wippolder volgde het herstel pas na de rust. ,,We hadden het de eerste helft lastig met hun 4-4-2. We waren van plan om tijdens de rust onze eigen systeem om te zetten naar 3-4-3. Vlak daarvoor kwamen we op 1-1 via Sam Lemmers, waardoor we toch met een redelijk gevoel de rust ingingen. Vervolgens hebben we een verdediger, Mike van Leeuwen, gewisseld voor Tjeerd van der Zwaan, die na twee jaar zijn rentree in het eerste maakte. Hij pakte het op het middenveld heel goed op. De tweede helft zijn we heer en meester geweest en had de score eigenlijk hoger moeten uitvallen dan 2-1.”

Ook het tweede doelpunt kwam van Lemmers. IJzendoorn was vol lof over zijn topscorer, maar had ook complimenten over voor een debutant: Sejad Navabi. ,,Sejad heeft het gewoon goed gedaan. Hij is overgekomen van de A-junioren van UVS. Sejad hoort eigenlijk nog in de A-tjes, maar wilde graag bij Foreholte in de senioren spelen. Het is een speler met mogelijkheden en heeft niet voor niets een verleden bij Ajax en ADO Den Haag.”

foreholte-zo1-wippolder-zo1-2                                      Debutant Sejad Navabi liet bij zijn debuut een goede indruk achter

Ook opponent Wippolder had IJzendoorn kunnen bekoren. ,,Ik vond ze beter dan ik links en rechts gehoord had. Ze hadden een aardige spits en een goede middenvelder. Het zijn allemaal jongens uit Delft, met een DHC-verleden, die een beetje twaalfde tot zestiende man zijn geweest en nu wat anders willen proberen. De eerste helft hadden we het lastig, maar in de tweede helft hebben we meer druk naar voren uitgeoefend en zijn we niet meer in de problemen geweest. We hebben bovendien goed aanvalsspel laten zien.”

Foreholte steeg door de zege naar de vierde plaats. ,,Dat is natuurlijk niet slecht”, vertelt IJzendoorn. ,,Maar het gat met de koploper is redelijk groot, acht punten. De volgende wedstrijd spelen we overigens tegen Delft. Als we er nog wat van willen maken, mogen we in ieder geval niet verliezen.”

Foto’s: Richard Stavleu


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO