Na een hele sterke seizoenstart ging Foreholte zondag voor de tweede keer op rij flink onderuit. De fikse nederlaag in de derby tegen Teylingen van twee weken geleden (4-0 red.) leek nog z’n naschokken te hebben. Dit keer kreeg de ploeg van Frank Bloemheuvel Altior niet klein. Sterker nog: de laagvlieger uit de Tweede Klasse had een hele makkelijke middag op de Elsgeest.

De middag begon nog zorgeloos voor de Voorhouters. Nadat eerst Sam Lemmers al dichtbij de openingstreffer was, kopte Toni Arroyo zijn ploeg na twintig minuten op een 1-0 voorsprong en dacht men nog aan een makkelijke middag.

Nog voor rust kwam de ploeg uit Langeraar nog langszij. Hier schiet Danny Pieterse de 1-1 binnen en nog voor de pauze maakte Ed van der Weijden er 1-2. De teleurstelling bij Olle Roffelsen en Matthijs Guijt was duidelijk zichtbaar.

Na rust speelde de Voorhoutse formatie vol op de aanval, maar dat mocht niet baten. Ook William van Vliet, die in de eerste wedstrijden van het seizoen niet te stoppen was met vijf treffers, kwam er tegen de Langeraarse defensie niet aan te pas.


Foreholte bleef tot de laatste minuut knokken voor wat het waard was, maar het zat er gewoon niet voor de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel. Een eigen doelpunt en nog een doelpunt van Van der Weijden bepaalden de eindstand op 1-4. Zo werd het dus een hele tegenvallende middag voor Foreholte, dat ondanks twee nederlagen achtereen nog steeds op een vierde plek staat in de Tweede Klasse. Volgende week spelen de rood-witten uit bij KDO.

Foto’s: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Zwetsloot opnieuw goudhaantje voor Teylingen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan