De wedstrijd tussen ROAC en Foreholte wordt normaal gesproken vervolgd met een gezellige derde helft die bestaat uit een goede nabeschouwing, een lekker biertje en uiteindelijk een gezamenlijke spareribs-maaltijd bij De Vergulde Vos. Dit keer gooide een gestolen overwinning van ROAC eigenlijk letterlijk roet in het eten wat betreft een gemoedelijke voortzetting. Een dubieuze penalty in de 95e minuut maakten dat de meeste Voorhouters geen trek meer hadden.

,,Toen de scheidsrechter floot, dacht ik in eerste instantie dat hij de wedstrijd affloot”, baalde trainer Frank Bloemheuvel. ,,Uiteindelijk wees hij nog naar de stip, waardoor zij er in mijn ogen heel erg onverdiend met de overwinning van door gingen.” De in de slotseconde gegeven strafschop was voor de thuisploeg ook nog de tweede van de middag. Na een halfuur spelen verslikte Tjeerd van der Zwaan zich in Djimmy Wagter, die bij hem voorlangs kruiste, waarna het fatale contact bijna onontkomelijk was voor de verdediger.

,,Waar hij (de scheidsrechter red.) de tweede voor gaf, begrijp ik eigenlijk nog steeds niet. Het was een scrimmage, de bal werd als het ware in een groep spelers geschoten. Uiteindelijk zou iemand van ons die bal tegen zijn hand gekregen hebben, maar het was in ieder geval duidelijk geen opzet”, haalde de oefenmeester de laatste situatie van de wedstrijd nog eens terug.

,,Dat gaat er bij mij heel slecht in.”

Dat scheidsrechter Oosterlaken vijf minuten voor tijd bij een overtreding op de ingevallen Sam Lemmers, die met zijn actie op weg naar het vijandelijke doel was, besloot geen elfmetertrap te geven aan de bezoekers, was voor Foreholte zout in de wonden. De stand was op dat moment 1-1: na een uur spelen had Toni Arroyo de eerste benutte strafschop van ROAC ongedaan gemaakt. ,,Dat gaat er bij mij slecht in. Je kan hem niet aan de ene kant twee keer wel geven en aan de andere kant niet. Dat maakt het zeker lastiger deze nederlaag te verkroppen”, aldus Bloemheuvel.

Wat de oefenmeester wel te prijzen viel, was dat hij ondanks de dubieuze beslissingen van de leidsman zijn ploeg niet vergat inhoudelijk te beoordelen. Foreholte had het plan dat was gesmeed om de stugge ‘Rippers’ te bespelen goed uitgevoerd, vond Bloemheuvel: ,,We wilden ondanks de moeilijke omstandigheden, veel wind en een slecht veld, het tempo hoog te houden, maar wel te zorgen voor een geduldige opbouw. Als we te snel de lange bal zouden spelen, dan zouden we ROAC in hun kracht helpen.”

Overslaan
Het geduldig zoeken naar gaatjes in de ROAC-defensie voerde Foreholte inderdaad redelijk uit. Via Pim Spreeuw, Sten Admiraal en William van Vliet werden er vaak verzorgde aanvallen opgezet, alleen was het gevaar van de pogingen die uiteindelijk volgden vaak te nihil.

,,Dat is gelijk ook de grootste les die wij hier zelf uit moeten trekken. Als we zo geconcentreerd zijn aan de bal als vandaag, moeten we vaker gevaarlijk worden. We hadden vandaag in die laatste minuut moeten zorgen dat we al 1-3 voor stonden. Daar lagen genoeg mogelijkheden voor. Nu sta je op een ontzettend lullige manier nog met lege handen ook. Die frustratie zakt uiteindelijk wel weg, maar ik sla de spareribs wel even over”, sloot Bloemheuvel af.

ROAC – Foreholte 2-1 (1-0). 31. Hupkes 1-0 (pen.), 60. Arroyo 1-1, 90+5. Hupkes 2-1 (pen.)

Foreholte: Guyt, Van Dam, Van der Zwaan, Spreeuw, Roffelsen (72. Drewes), Bloemendaal, Admiraal, Van Vliet, Geerlings (76. Brabander), Arroyo, El Idrissi (60. Lemmers).

Archieffoto: Jeannette Kloet