Raymond Dolieslager was na afloop van de derby tegen Foreholte duidelijk over de kwaliteit van de derby. „Het was een duel van Derde-, Vierde Klasse-niveau.’’ De verdediger van Teylingen nam daarmee geen blad voor de mond. In een pot die vooral als erg mat kon worden betiteld, waren de Voorhouters het gelukkigst, maar werd vooral duidelijk dat de ploeg van Frank Bloemheuvel geleerd had van de eerdere confrontatie dit seizoen in Sassenheim (4-0). Marouane El Idrissi kroonde zich met een rake punter tot matchwinner.

Het plan van Foreholte was vanaf het begin af aan duidelijk: Jaap Zwetsloot moest onschadelijk gemaakt worden. De man in vorm bij Teylingen kwam er dan ook niet aan te pas. Samen met hem werd heel de Sassenheimse ploeg lamgelegd om te voetballen. Bloemheuvel was daarom na afloop uitermate tevreden over de prestatie van zijn elftal.

„Ik kon zien dat we leergeld hebben betaald ten opzichte van de eerste wedstrijd. We zorgden ervoor dat Jaap en een aantal andere belangrijke mensen bij hun onschadelijk werden gemaakt. Vooral de aanvoer naar de voorhoede haalden we er uit. Dat deden we 75 minuten lang uitstekend.’’

Foreholte wint op strijd
Daardoor werd het al wel heel snel een saaie derby om naar te kijken. Waar er dit seizoen door beide ploegen regelmatig behoorlijk voetbal op de mat is gelegd, was dit duel niet van het niveau dat de beide teams eerder hebben laten zien. Teylingen-trainer Marc van Wonderen zag vooral dat het gelukkigste team won. Het was volgens hem een typische 0-0 wedstrijd.

Het beslissende moment: Marouane El Idrissi puntert de 1-0 binnen

„Foreholte begon feller. Wij hadden dat in het vorige duel, maar desondanks denk ik dat wij steeds beter in de wedstrijd kwamen. Deze derby had geen winnaar verdiend. Vorige week konden we goed voetbal tonen aan het publiek, maar in dit duel zag je dat er een bepaalde spanning bij de spelers was.”

„Wij voelden veel revanchegevoelens.’’

Die spanning was voor de Voorhouters in ieder geval het minst zichtbaar. In vergelijking met de vorige derby leverden de spelers van het elftal van Bloemheuvel nu wel de meeste strijd. Volgens matchwinner El Idrissi was dat ook de basis van de overwinning.

„Het verschil zat ‘m voornamelijk in de beleving. Wij voelden veel revanchegevoelens ten opzichte van de heenwedstrijd en we moesten natuurlijk ook wel wat goedmaken. Ik had het idee dat wij meer zin hadden om te winnen. Dat klinkt gek, maar ik denk wel dat dat zo was.’’

Matig voetbal aan de kant van Teylingen
Daar leek het de eerste twintig minuten wel op. Nadat de eerste helft voor de Voorhoutse ploeg was, werd het betere spel in de tweede helft voor Teylingen. Dat kwam met name doordat Rik Prange in de rust werd gewisseld voor Niels Rodenburg. Daardoor kwam er iets meer controle bij de Sassenheimers. Maar Van Wonderen vond vooral dat zijn ploeg aan de bal ondermaats presteerde.

„In de eerste derby durfden we wel te voetballen. Destijds zette Foreholte ons ook onder druk, maar wisten we er onder vandaan te spelen. Als wij een achterbal hadden, renden zij naar de middenlijn, dus konden we gewoon de laatste lijn inspelen. Alleen dat lieten we na. Ik heb net ook in de kleedkamer gezegd dat we dit verlies vooral aan onszelf te wijten hebben’’, concludeerde Van Wonderen.

Foreholte – Teylingen 1-0 (1-0) 6. El Idrissi 1-0.

Foreholte: M. Guijt, Van Dam, Van der Zwaan, Drewes, Roffelsen, Van Vliet, Bloemendaal, Admiraal (45. C. Guijt), El Idrissi (69. Wiering), Arroyo, Geerlings

Teylingen: Kharboutli, Dofferhof, Van Den Nouland, Dolieslager, Heemskerk, Van der Vlugt, Van Wijk, Prange (45. Rodenburg), Witkamp (62. De Louw), Zwetsloot, De Ridder

Foto’s: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Ter Leede straft puntverlies van RKAV Volendam nu wel af’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA