Voorafgaand aan de wedstrijd Foreholte – DOSR werd er vurig gehoopt dat men voor de laatste keer dit seizoen het sportpak van de thuisploeg zou bezoeken. Niet alleen de supporters hadden dat van te voren gehoopt, maar ook afscheidnemende personen binnen de selectie. Door dat de ploeg van Marcel IJzendoorn met 2-0 won en Laakkwartier punten verspeelde, hebben de Voorhouters handhaving weer in eigen hand. 

Toevalligerwijs waren de hoofdrolspelers afgelopen zondagmiddag de mensen die na dit seizoen afscheid nemen bij de club. Marcel IJzendoorn wist zijn ploeg zo neer te zetten dat het weinig in de problemen kwam tegen de ploeg van Thomas Duivenvoorden. De andere twee hoofdpersonen waren Tom Bleijswijk en Bas Jongbloed. De eerstgenoemde was belangrijk met een assist en Jongbloed wist de wedstrijd te beslissen.

Echter gingen Bleijswijk en IJzendoorn zondagochtend niet richting de club met het gevoel dat het wel eens de laatste keer op De Elsgeest had kunnen zijn. In het achterhoofd werd het meegenomen, maar er was geen tijd om sentimenten de boventoon te laten voeren. Winnen van DOSR was het enige wat telde. Dat deden de Voorhouters en daardoor is handhaving dichtbij.

Hopen
,,Ik hoop dat dit mijn laatste thuiswedstrijd was”, erkende een zichtbaar opgeluchte Bleijswijk na afloop. De middenvelder was bij de openingstreffer belangrijk met een assist. Ondanks dat werd het niet de middag waar de Voorhouter van te voren op had gehoopt. Hij moest zich in de tweede helft laten vervangen door Wouter Nolles, omdat een kuitblessure hem parten speelde.

,,Ik had vanaf minuut één het gevoel dat ik kramp had in mijn kuit. Dat was ook de reden dat ik in de spits stond. Op een gegeven moment kon ik echt niet meer en daarom heb ik me laten wisselen. Bij die assist zag het er inderdaad goed uit, maar dat kwam omdat ik het juiste moment uitzocht”, legt de middenvelder uit met een knipoog.

,,Wij wilden namelijk weten wat het stond zodat we daar bewust op konden wisselen.”

De bezoekers kwamen goed uit de start blokken en waren tot twee keer dichtbij de openingstreffer. Echter kwam de bal op de verkeerde plek of werd die gemist. Uiteindelijk was de thuisploeg die de voorsprong nam. Bleijswijk werd de diepte ingestuurd en legde op de achterlijn de bal terug op Jesse Tijsen, die zijn basisdebuut voor Foreholte maakte. Tijsen draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak.

Gelijk
Aan de andere kant leek de ploeg van Duivenvoorden gelijk te maken. Een te korte terugspeelbal van Mink Schinkelshoek werd opgepikt door de de aanval van de tegenpartij. Matthijs Guijt werd omspeeld, maar de paal voorkwam een tegentreffer. In het tweede bedrijf hield de formatie van IJzendoorn goed stand. Tjeerd van der Zwaan en Patrick Roukema werkten veel ballen weg achterin en daarmee haalde de trainer zijn gelijk.

,,We speelden vandaag met vier andere jongens in de basis”, opende de trainer over zijn keuze om vier spelers te vervangen. ,,Patrick Roukema en Tjeerd van der Zwaan hebben niet zoveel samen gespeeld als Oscar (Arroyo, red.) en Jelle Kraakman. Bas Jongbloed was net terug van twee weken vakantie, maar had wel twee keer getraind.”

Over een afscheid wilde IJzendoorn het nog niet hebben na afloop. Het belangrijkste was volgens hem dat handhaving weer in eigen handen lag. De oefenmeester was gedurende de wedstrijd druk bezig met coachen, maar ook met de tussenstanden op andere velden. ,,Ik heb daar bewust voor gekozen. Wij wilden namelijk weten wat het stond zodat we daar bewust op konden wisselen. Stel dat Laakkwartier voor had gestaan en wij op een gelijkspel, dan hadden we aanvallend gewisseld.”

Beslissing
Foreholte ging op zoek naar de bevrijdende tweede treffer en vond die. Jongbloed ontving de bal zo’n twintig meter van het doel en haalde verwoestend uit: 2-0. Sten Admiraal was nog dichtbij een derde treffer, maar zijn verwoestende uithaal werd gepareerd door Mike van Vliet. Door de overwinning klimmen de mannen van IJzendoorn naar een veilige plaats.

Foreholte – DOSR 2-0 (1-0)17. Tijsen 1-0, 75. Jongbloed 2-0.

Foreholte: Guijt, Schinkelshoek, Van der Zwaan, Roukema (77. O. Arroyo), Spreeuw, Van Dam, Jongbloed, Admiraal, T. Arroyo, Bleijswijk (63. Nolles), Tijsen (85. Geerlings).

Foto: Jeanette Kloet

Lees ook: ‘Monsterzege SJC, belangrijke zeges Foreholte en Van Nispen’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude