Na een maandje van negatieve resultaten voor Foreholte kwam de 2-1 overwinning zondag op HVV precies op het juiste moment. Door de driepunter maken de Voorhouters toch nog kans op een toetje aan het einde van het seizoen. Daarvoor moet het geluk hebben, weet spits Toni Arroyo maar al te goed. Maar een nederlaag op de Hagenezen had alle hoop uit het huidige seizoen geschoten.

,,Deze pot was belangrijk voor ons, anders hadden we helemaal niks gehad”, vond Arroyo. De aanvaller kwam tegen de huidige nummer vier van de Tweede Klasse C zelf nog tot scoren. ,,Zaterdag moeten we naar koploper TAC ’90. Daarna gaan we met elkaar kijken waar we staan. Het gat tussen nummer twee, ROAC, en ons, wij staan zevende, is maar drie punten. Onze doelstelling is de top vijf, maar misschien kunnen we wel spelen voor een vervangende periode.”

,,Het deed best even pijn dat we de periode in Reeuwijk misliepen.”

En zo kan het relatief wisselvallige seizoen van de rood-witten toch een bijzonder mooi einde krijgen. Dat had niemand meer verwacht na de uitnederlaag bij RVC’33, waar het de tweede periode misliep. Tot overmaat van ramp won rivaal Teylingen later alsnog die ‘tussenprijs’.

Focus
,,Toen we daar verloren, keken we een tijdje niet meer naar de ranglijst of zelfs een prijs. Het deed best even pijn dat we ‘m in Reeuwijk misliepen. We hebben tegen elkaar gezegd dat de focus eerst maar even op beter voetbal moest en misschien zelfs al op volgend seizoen.”

Marouane El Idrissi knuffelt Arroyo na diens openingstreffer tegen HVV

Het betere voetbal kwam er tegen HVV nog niet helemaal uit, maar het resultaat was op Sportpark Elsgeest in ieder geval wel voldoende. ,,Ik denk dat HVV meer kansen heeft gehad”, zei Arroyo eerlijk. ,,Toen we in de tweede helft op een 1-0 voorsprong kwamen, hebben we vooral op de counter gespeeld. Marouane El Idrissi maakte op die manier ook de 2-0. Uit een penalty kwamen zij nog op 2-1, maar verder niet.”

,,Toch was het nog even billen knijpen. Maar we hebben op de juiste momenten wat tijd gepakt. De scheidsrechter liet het toe, maar trok wel wat extra tijd bij. Op dat soort momenten zijn ervaren jongens als Marouane en William van Vliet heel belangrijk voor ons team. Zij nemen de jonge jongens op sleeptouw.”

,,We willen deze groep graag bij elkaar houden.”

Arroyo heeft als 27-jarige aanvaller zelf ook een belangrijk aandeel als mentor figuur voor de jonge spelers. Als Voorhouter is hij ook voor de club een belangrijk uithangbord. En als het aan Arroyo ligt, blijft dat voorlopig ook nog even zo. ,,We hebben inmiddels al een beetje met elkaar en met de club gesproken over wie er nog een seizoen door wil gaan.”

Doorgaan
,,We willen deze groep graag bij elkaar houden. En voorlopig ziet het er goed uit. Het is zeker mijn intentie om te blijven. Ik heb er ook wel heel even over nagedacht om met vrienden te gaan voetballen, maar het blijft gewoon nog te leuk om op dit niveau te spelen. Ik ga nog wel even door.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Teylingen maakt met overwinning op Stompwijk ’92 jacht op ROAC’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels