De ene week is de andere niet, weet men nu ook bij Foreholte. Was iedereen met een roodwit hart na de verloren topper tegen Wilhelmus (0-2) compleet in zak en as, een week later is het geloof in de titel helemaal terug. Foreholte boekte zelf een zakelijke 0-1 zege bij Den Hoorn en zag de drie concurrenten voor het kampioenschap allemaal punten verspelen.

Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de achterstand op Wilhelmus (weer) één punt. ,,We zijn back in town”, grijnsde coach Marcel IJzendoorn. ,,Het was één grote chaos op de club. Het tweede is kampioen geworden en dat is voor mij erg belangrijk. Daarnaast heeft het eerste ook heel goede zaken gedaan. Ik ben verstandig maar vroeg naar huis gegaan, anders had het een latertje kunnen worden. ”

IJzendoorn moest naar eigen zeggen flink wat herstelwerkzaamheden verrichten na de mentale klap tegen Wilhelmus. In die wedstrijd gaf Foreholte in alle opzichten niet thuis. ,,Je hebt altijd een lastige trainingsweek na een verloren cruciale wedstrijd. Sommige jongens zeiden tegen mij dat de nacompetitie nu het maximaal haalbare was. Daar was ik het niet mee eens. Ik ben een trainer die alles volgt en wist zodoende dat Wilhelmus en BMT elkaar totaal niet liggen. Ik heb de jongens vooral geloof proberen in te praten. Het belangrijkste was dat we zelf zouden winnen. Om kwart over vier zouden we dan naar de overige uitslagen kijken. Dat dan blijkt dat alle concurrenten punten hebben verspeeld, is natuurlijk ontzettend mooi.”

Volwassen

Foreholte zegevierde bij Den Hoorn door een rake kopbal van Sam Lemmers. ,,Den Hoorn heeft twee rode en vijf gele kaarten gekregen. Zij konden ons alleen afstoppen met schoppen en slaan. We hebben tegen een ploeg, die voor zijn laatste kans op lijfsbehoud vecht, heel volwassen gespeeld. We verzuimden echter, zoals vaker dit seizoen, de 0-2 te maken. Daardoor bleef het spannend. Iedere lange bal kan een keer goed vallen.”

Een late gelijkmaker bleef echter uit, waardoor de handen in het Voorhoutse kamp in de lucht konden. ,,We hebben vandaag de rug geregd. Dat het vorige week fout ging, kwam enkel doordat het allemaal nieuw voor de jongens was. De ploeg is gewoon goed bezig en ik geniet van de instelling. Alleen aan de bal zullen we nog moeten verbeteren.”

Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Foreholte misschien wel de beste papieren. Wilhelmus heeft weliswaar een puntje meer, maar treft nog TAC (dat gelijk met Foreholte staat) en nummer vier VUC. ,,Wij krijgen nu twee thuiswedstrijden, eerst tegen GSC/Esdo en dan tegen Delft. We moeten gewoon zes punten pakken en dan zien we de laatste speeldag wel hoe de zaken ervoor staan. We gaan er in ieder geval vol voor.”

Foto: Jeannette Dijkstra

logo-vankesteren-300


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC