Het was niet oogstrelend wat Foreholte zondag in de openingskraker in de Tweede Klasse tegen DOSR liet zien. Het was wel zakelijk en gedisciplineerd. Dat laatste leverde ploeg toch meteen een eerste driepunter op. Een knappe overwinning aangezien de Voorhouters het na een uur met z’n tienen moesten doen: 1-0.  

De van UVS overgekomen William van Vliet nam zijn ploeg in de seizoensouverture op sleeptouw. De routinier kon niet voorkomen dat centrale verdediger Jelle Veenvliet een oliedomme rode kaart pakte: met al geel op zak trapte hij na een fluitsignaal de bal over de reclameborden.

Organisatie
Door de stomme actie werd er in het laatste halfuur nog meer gevraagd van het organisatorisch vermogen van Vliet. Zelf ging de 38-jarige all-rounder vlak voor zijn defensie spelen, in plaats van de zwervende rol die hij voor de rode kaart had. ,,Dan zie je hoe belangrijk zo’n speler is. Daar ligt zijn kracht ook. Eigenlijk krijgen we het laatste halfuur door die goede organisatie alleen meer ruimte om te voetballen”, vond trainer Frank Bloemheuvel.

Een kwartier voor tijd maakte Van Vliet bovendien zelf de winnende. DOSR-keeper Mike van der Poel tastte volledig mis op een voorzet van Wytse Ligtvoet. De doorgewinterde Van Vliet was attent en knikte beheerst de winnende binnen.

,,Ik kan het overwinningslied nog niet meezingen. Dat komt wel”

Door de gedisciplineerde, verdedigende formatie kwam Foreholte daarna niet echt meer in de problemen. Nino Wesselman was nog het dichtste bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast. Zo werd het knokken van de Voorhoutse ploeg beloond.

In het leveren van die grote dosis strijd viel competitiedebutant Olle Roffelsen op. De linksback, die eigenlijk nog tweedejaars A-junior en het broertje van Nino (spelend in Jong ADO, red.) is, was met zijn onverzettelijkheid het boegbeeld van de inzet die Foreholte toonde. ,,We hebben met zijn alle keihard gevochten om het doel schoon te houden. Ik kan het overwinningslied nog niet meezingen. Dat komt wel”, aldus de jongeling.

Luister hier het hele interview met Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel:

Luister hier het volledige interview met competitiedebutant Olle Roffelsen:


Lees ook: Onwennig Teylingen herstelt zich helft twee tegen Laakkwartier (plus video)

Foto: Jeannette Kloet.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude