Het was niet oogstrelend wat Foreholte zondag in de openingskraker in de Tweede Klasse tegen DOSR liet zien. Het was wel zakelijk en gedisciplineerd. Dat laatste leverde ploeg toch meteen een eerste driepunter op. Een knappe overwinning aangezien de Voorhouters het na een uur met z’n tienen moesten doen: 1-0.  

De van UVS overgekomen William van Vliet nam zijn ploeg in de seizoensouverture op sleeptouw. De routinier kon niet voorkomen dat centrale verdediger Jelle Veenvliet een oliedomme rode kaart pakte: met al geel op zak trapte hij na een fluitsignaal de bal over de reclameborden.

Organisatie
Door de stomme actie werd er in het laatste halfuur nog meer gevraagd van het organisatorisch vermogen van Vliet. Zelf ging de 38-jarige all-rounder vlak voor zijn defensie spelen, in plaats van de zwervende rol die hij voor de rode kaart had. ,,Dan zie je hoe belangrijk zo’n speler is. Daar ligt zijn kracht ook. Eigenlijk krijgen we het laatste halfuur door die goede organisatie alleen meer ruimte om te voetballen”, vond trainer Frank Bloemheuvel.

Een kwartier voor tijd maakte Van Vliet bovendien zelf de winnende. DOSR-keeper Mike van der Poel tastte volledig mis op een voorzet van Wytse Ligtvoet. De doorgewinterde Van Vliet was attent en knikte beheerst de winnende binnen.

,,Ik kan het overwinningslied nog niet meezingen. Dat komt wel”

Door de gedisciplineerde, verdedigende formatie kwam Foreholte daarna niet echt meer in de problemen. Nino Wesselman was nog het dichtste bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast. Zo werd het knokken van de Voorhoutse ploeg beloond.

In het leveren van die grote dosis strijd viel competitiedebutant Olle Roffelsen op. De linksback, die eigenlijk nog tweedejaars A-junior en het broertje van Nino (spelend in Jong ADO, red.) is, was met zijn onverzettelijkheid het boegbeeld van de inzet die Foreholte toonde. ,,We hebben met zijn alle keihard gevochten om het doel schoon te houden. Ik kan het overwinningslied nog niet meezingen. Dat komt wel”, aldus de jongeling.

Luister hier het hele interview met Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel:

Luister hier het volledige interview met competitiedebutant Olle Roffelsen:


Lees ook: Onwennig Teylingen herstelt zich helft twee tegen Laakkwartier (plus video)

Foto: Jeannette Kloet.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)